Belföld

10 kilométeres dugó az M1-esen

Van persze 5 kilométeres is. Csak építkeznek.

Az M1-es autópályán több helyen is tengelysúly mérőállomást építenek a burkolatba. Mosonmagyaróvár térségében, a 157-es kilométernél több mint 10 kilométeres a torlódás. Érdemes a 142-es jelű Lébény csomópontnál letérni a pályáról és az 1-es főútról Mosonmagyaróvárnál visszatérni a sztrádára – tudatta az Útinform, amely szerint Hegyeshalomnál, a határátkelőnél Ausztria felé 3-4 km-es torlódás alakult ki.

Öt kilométeres torlódás alakult ki a sztráda Budapest felé vezető oldalán, a 64-es kilométernél. A Magyar Közút M1-bicskei mérnökségének diszpécsere az MTI-nek azt mondta, a tengelysúlymérő telepítése miatt csak egy sáv járható 18 óráig.

A munkálatok csütörtökön reggel 7-től szintén 18 óráig tartanak, akkor is jelentős torlódások lehetnek. Turán Péter azt javasolta, aki teheti, a Tata-Környe csomópontnál hajtson le az autópályáról, és a 61-es kilométernél térjen vissza a Tatabánya centrum csomópontnál.

A nemzeti tengelysúlymérő rendszer kivitelezési munkálatai várhatóan e hét végére fejeződnek be minden frekventált helyen – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Az országban 89 helyszínen kerül az aszfalt alá szenzor az útdíjköteles szakaszokon a túlsúlyos járművek kiszűrésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik