Belföld

Műszívre tették a Duna Arénában újraélesztett sportolót

Az első kritikus 24 órán már túl van.

Túl van az első kritikus 24 órán az a 65 év körüli sportoló, akinek leállt a szíve a Duna Aréna egyik medencéjében – írja a Blikk. A FINA Masters világbajnokságon résztvevő férfi már a levezető úszást végezte, amikor bekövetkezett a tragédia.

Újraélesztettek egy férfit a Duna Arénában
A víz alá merülő 65 éves férfit folyamatos újraélesztés mellett, rohammentő szállította a Semmelweis Egyetem Szív és Érsebészeti Klinikájára.

Az egészségügyi személyzet másodperceken belül kihúzta, és elkezdték az újraélesztést. A férfi szívritmusát helyre tudták állítani, de a helyszínen elvégzett ultrahang vizsgálat a szív összehúzódásának súlyos zavarát mutatta, ezért egy speciális mechanikus eszközzel, folyamatos újraélesztés mellett kellett a Városmajori Szív és Érgyógyászati Klinikába szállítani. Ott pedig már egy szakértő csapat várta.

A sportolót azóta műszívre tették, jelenleg is a klinika intenzív osztályán fekszik, állapota stabil, de még mindig súlyos, viszont az első kritikus 24 órán már túl van. A FINA egészségügyi ellátásért felelős vezetője, Merkey Béla szerint minden esélye megvan a túlélésre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik