Belföld

Élve megnyúztak egy cicát Óbudán – nem csukják le a gyanúsítottakat

Nem került rács mögé az a két ember, akik a gyanú szerint brutálisan megkínoztak egy macskát Óbudán. A Fővárosi Főügyészség a 24.hu-t arról hétfő délután arról tájékoztatta, hogy

a rendelkezésre álló adatok, bizonyítékok között mutatkozó ellentmondások miatt nem tettek indítványt az előzetes letartóztatás elrendelésére.

“Az ellentmondások tisztázása a további nyomozás feladata” – közölték. Megtudtuk azt is, hogy a gyanúsítottak tagadták a bűncselekmény elkövetését.

Ahogy arról beszámoltunk, a brutális állatkínzásra múlt héten derült fény, az élve megnyúzott cicát az Állatmentő Szolgálat Alapítvány próbálta megmenteni.  A sérült macskát a II. kerületben találták, egy autó alatt lapult. Azt írták: az állatorvosok megerősítették a szándékosságot, szabályos nyúzás nyomok vannak a macskán, aki ekkor még életben volt. A kommentekből kiderült: a térdízületébe is belevágtak.

A rendőrség vasárnap közölte, egy 38 éves semjéni férfit és a 24 éves mezőzombori fiatalt fogtak el, akik megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy  augusztus elsején a III. kerületében, a Szomolnok utcában megkínozták az állatot, aki végül az orvosi ellátás ellenére elpusztult. Kihallgatásuk után mindketten őrizetbe kerültek, illetve kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

(Kiemelt fotó: Állatmentő Sereg)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik