Belföld

Már másodfokú a riasztás a zivatarok miatt

zivatar nagykanizsán (Array)
zivatar nagykanizsán (Array)

A heves zivatar és a felhőszakadás veszélye miatt első- és másodfokú riasztásokat is kiadott az Országos Meteorológiai Szolgálat több keleti járásra péntek délután. Az érintett területeken a késő délutáni, esti órákban olyan heves zivatarok lehetnek, amelyeket viharos szél, jégeső, illetve intenzív esőzés kísérhet. Korábban csak elsőfokú volt a veszélyjelzés.

A meteorológiai szolgálat az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint a nap folyamán Békés és Hajdú-Bihar megye járásait érintően lehetnek másodfokú riasztások a heves zivatar és a felhőszakadás veszélye miatt. Eszerint a heves zivatarok során akár 90 kilométer/óránál erősebb széllökések lehetnek, nagyobb méretű jég is hullhat, s rövid idő alatt akár 50 milliméternél is több eső eshet.

Szintén a heves zivatar és a felhőszakás veszélye miatt Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas és Zala megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. A meteorológiai szolgálat azt írta: estig főként a Tiszántúlon és az Északi-középhegység keleti részén lehet egy-egy zivatar. Az esti órákban ugyanakkor a Dunántúl délnyugati, nyugati megyéi felett labilissá válik a légkör, ekkor már inkább arrafelé várhatók néhol zivatarok.

Emellett a hőség miatt Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében van érvényben másodfokú, míg Budapesten és Pest megyében, továbbá Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy és Tolna megyében elsőfokú figyelmeztetés.

A Időkép Facebook-oldala szerint Újkígyóson péntek délután cseresznye nagyságú jégdarabok estek.

🌩️Cseresznye nagyságú jég esett Újkígyóson, Békéscsabán is tombol a vihar.Élő radarkép: www.idokep.hu/radarÉlő villámtérkép: www.idokep.hu/villamAdorjan27 fotója, köszönjük!

Közzétette: Időkép – 2017. július 21.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik