Belföld

Abszinttal öntötte le és meggyújtotta barátját

Jogerősen bűnösnek találta a Szegedi Törvényszék azt a fiatalt, aki tavaly nyáron nyakon öntötte a barátját abszinttal, majd meggyújtotta. Életveszélyt okozó testi sértés kísérletéért ítélték el és két év börtönnel sújtották – de végrehajtásban öt évre felfüggesztve.

A tizenéves fiú társaival szórakozott tavaly július 30-án, egy szőregi házibuliban. Mindannyian sokat ittak, majd elindultak Szeged belvárosa felé. Magukkal vitték a megmaradt italokat is, köztük egy üveg abszintot. Szegedre érve folytatták az ivást, a vádlott ekkor veszett össze egyik társával.

Amiatt lett dühös, mert a társaságból valakinek nem jutott üdítő.

A vita odáig fajult, hogy

 a vádlott ezt követően a padon félmeztelenül ülő sértett nyakára és hátára a nála lévő üvegből kb. 2 dl mennyiségű abszintot öntött, majd azt öngyújtóval meggyújtotta. A sértetten szétfolyt abszint azonnal meggyulladt, kékes-zöldes lánggal égni kezdett, aminek következtében a sértett I. és II. fokú, a testfelület 10 %-át érintő égési sérüléseket szenvedett

De a fiatal nem akarta, hogy segítséget hívjanak, elszaladt a helyszínről, mert körözés volt érvényben ellene. Három nap múlva rendőrök igazoltatták és meglátták rajta az égésnyomokat, végül így jutott el orvoshoz.

Az törvényszék szerint  a meggyújtott abszint akár életveszélyes sérülést is okozhatott volna. Ez csak azért nem történt meg, mert a segítségére siető társai viszonylag rövid időn belül eloltották a tüzet. A döntést a vádlott és védője is tudomásul vett, ezért az jogerőre emelkedett.

Csütörtökön több ügyben is felfüggesztett szabtak ki:

Egy férfi, aki ittasan elsodort egy babakocsit a járdán és még a helyszínt is megpróbálta elhagyni, egy év nőgy hónap börtönt kapott három évre felfüggesztve, egy férfi pedig bántalmazta volt barátnőjét, aki a gyermekét várta, eltörte az orrát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik