Budapest, 2015. augusztus 6.
Betegek várakoznak a traumatológiai osztályon a budapesti Szent János Kórházban 2015. augusztus 6-án. Civilek aláírásgyûjtésbe kezdtek, hogy az intézmény területén vagy annak közvetlen közelében épüljön fel a kormány által tervezett új fõvárosi központi kórház.
MTI Fotó: Balogh Zoltán
Belföld

A kórház előtt hagyták az epilepsziás, terhes nőt

Tóth Richi
Tóth Richi

Na, ugye. 2017. 06. 02. 09:14

A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház főbejárata előtt kapott epilepsziás rohamot csütörtökre virradóra egy harminc év körüli, négy hónapos terhes nő, írja a Magyar Nemzet. A lap információi szerint több mint 20 percig feküdt az utcán, hiába hívtak hozzá mentőt, a kórház főbejárata pedig zárva volt.

A nő segítségére siető taxissofőr szerint hiába voltak az intézmény tövében és hívtak az előírásoknak megfelelően segítséget, egy buszvezetőn és egy másik nőn kívül sokáig senkit nem érdekelt a várandós nő sorsa. A taxis hajnali 1:48-kor érkezett a főbejárathoz, ahol ketten álltak.

Egyikük, egy mosolygós, kedves nő be akart szállni az autóba, de hirtelen elkezdett rángatózni, és összeesett. A taxit egy másik hölgy rendelte, aki szintén ekkor jött ki a sürgősségi osztályról, és azonnal a segítségére sietett. Tudta, hogy a másiknak epilepsziás rohama van. Fogta a fejét, míg én azonnal telefonáltam a mentőknek. A telefonban azonban annyit mondott a diszpécser, vigyázzunk a nő fejére, és menjek be a kórházba segítségért, mert kocsit nem tud küldeni. Közben a kórházból kihajtó mentőből kinézett ugyan egy férfi, de nem állt meg segíteni, mondta a lapnak.

A bejárat zárva volt, a csengő sem működött, hiába dudált és rúgta az ajtót, a portás sem reagált. Ezért újra mentőért telefonáltak, a sofőr akkor már indulatosabban közölte, hogy ha nem jön segítség, és az utcán hal meg a nő, azt nem hagyja annyiban. Ugyanaz a kezelő válaszolt, mint először, azt mondta:

nem küld mentőt, menjen a taxis segítségért.A kórháznak a férfi szerint körülbelül 800 méterrel odébb van az éjszaka használható mentőbejárata, de nem tudtak elmenni oda, mert nem hagyhatták ott a várandós nőt.

A beteget egyik kezemmel lefogtam, a másikkal telefonáltam, miközben a másik hölgy a fejét tartotta. Az akkor érkező éjszakai 123-as busz vezetője megállt, és megkérdezte, hogy tud-e valamit segíteni. Végül vagy ő, vagy a mentő szólt be telefonon a kórház sürgősségi osztályára, folytatta a taxis.

Végül kinyitották a főkaput és jött egy orvos, ápoló is, kiderült, az orvos nem sokkal a történtek előtt bocsátotta el az intézményből a kórház előtt rohamot kapó nőt, aki éppen betegsége miatt ment be az intézménybe.

A nő, aki a magatehetetlen epilepsziás fejét tartotta, gyógyszert adott neki, ugyanis az ő gyermeke is ebben szenved, ettől jobban is lett.

A Magyar Nemzet kereste a kórházat, miért nem lehet hozzájuk bejutni, de még nem válaszoltak.

(Kiemelt képünk illusztráció, nem a hivatkozott kórházat ábrázolja.)

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

BERLIN, GERMANY - MAY 03:  Abdulrahman Mohamed, a Syrian refugee, carries pieces of furniture as he helps a friend move out of a shelter for refugees and migrants in Marienfelde district to an apartment in the city as other shelter residents walk past on May 3, 2017 in Berlin, Germany. The shelter currently houses approximately 450 people, the majority of whom are still waiting for their asylum applications to be processed. Most of the residents come from countries including Syria, Iraq, Afghanistan and Iran, as well as Lebanon, Turkey and Chechnya, and half of them are under 18, as the shelter only admits families. Most of the children go to local schools and German has become their common language. Germany took in over one million refugees and migrants between 2015 and 2016.  (Photo by Sean Gallup/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.