Belföld

A kórház előtt hagyták az epilepsziás, terhes nőt

A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház főbejárata előtt kapott epilepsziás rohamot csütörtökre virradóra egy harminc év körüli, négy hónapos terhes nő, írja a Magyar Nemzet. A lap információi szerint több mint 20 percig feküdt az utcán, hiába hívtak hozzá mentőt, a kórház főbejárata pedig zárva volt.

A nő segítségére siető taxissofőr szerint hiába voltak az intézmény tövében és hívtak az előírásoknak megfelelően segítséget, egy buszvezetőn és egy másik nőn kívül sokáig senkit nem érdekelt a várandós nő sorsa. A taxis hajnali 1:48-kor érkezett a főbejárathoz, ahol ketten álltak.

Egyikük, egy mosolygós, kedves nő be akart szállni az autóba, de hirtelen elkezdett rángatózni, és összeesett. A taxit egy másik hölgy rendelte, aki szintén ekkor jött ki a sürgősségi osztályról, és azonnal a segítségére sietett. Tudta, hogy a másiknak epilepsziás rohama van. Fogta a fejét, míg én azonnal telefonáltam a mentőknek. A telefonban azonban annyit mondott a diszpécser, vigyázzunk a nő fejére, és menjek be a kórházba segítségért, mert kocsit nem tud küldeni. Közben a kórházból kihajtó mentőből kinézett ugyan egy férfi, de nem állt meg segíteni, mondta a lapnak.

A bejárat zárva volt, a csengő sem működött, hiába dudált és rúgta az ajtót, a portás sem reagált. Ezért újra mentőért telefonáltak, a sofőr akkor már indulatosabban közölte, hogy ha nem jön segítség, és az utcán hal meg a nő, azt nem hagyja annyiban. Ugyanaz a kezelő válaszolt, mint először, azt mondta:

nem küld mentőt, menjen a taxis segítségért.A kórháznak a férfi szerint körülbelül 800 méterrel odébb van az éjszaka használható mentőbejárata, de nem tudtak elmenni oda, mert nem hagyhatták ott a várandós nőt.

A beteget egyik kezemmel lefogtam, a másikkal telefonáltam, miközben a másik hölgy a fejét tartotta. Az akkor érkező éjszakai 123-as busz vezetője megállt, és megkérdezte, hogy tud-e valamit segíteni. Végül vagy ő, vagy a mentő szólt be telefonon a kórház sürgősségi osztályára, folytatta a taxis.

Végül kinyitották a főkaput és jött egy orvos, ápoló is, kiderült, az orvos nem sokkal a történtek előtt bocsátotta el az intézményből a kórház előtt rohamot kapó nőt, aki éppen betegsége miatt ment be az intézménybe.

A nő, aki a magatehetetlen epilepsziás fejét tartotta, gyógyszert adott neki, ugyanis az ő gyermeke is ebben szenved, ettől jobban is lett.

A Magyar Nemzet kereste a kórházat, miért nem lehet hozzájuk bejutni, de még nem válaszoltak.

(Kiemelt képünk illusztráció, nem a hivatkozott kórházat ábrázolja.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik