Belföld

Megkezdődött Szert Boglárka munkaügyi pere

Szert Boglárkát kirúgták az Antall József Tudásközpontból, mert megvédte egy kolléganőjét a Momentum Mozgalom népszavazási kezdeményezése keltette politikai hullámban.

Elkezdődött a munkaügyi per, a Magyar Nemzet tudósított róla. A felperes Szert azzal kezdte, hogy a botrány kiindulása az volt, amikor Antall Péter január közepén az AJTK zárt Facebook-csoportjában közzétett egy bejegyzést, melyben figyelmeztette a munkavállalókat, ne nyilvánítsanak tetszést a Momentum Mozgalom Nolimpia-kampányával kapcsolatban. Az ok, hogy a pénz a Miniszterelnökségtől jön.

Ennek is volt előzménye, az egyik dolgozó ugyanis megosztotta közösségi oldalán az olimpiaellenes népszavazás egy eseményét, amire egy másik dolgozó, egy fiatal lány pozitívan reagált. Szert szerint ezt a lányt a következő napi vezetői értekezleten „leszúrták, mint a pengős malacot”, Antall pofozást is emlegetett.

Editkét megalázó helyzetbe hozták ezzel Szert meglátása szerint. Állítja, azért mondtak fel neki január végén, mert nyíltan kiállt a vezetőség eljárásával szemben, felháborítónak tartotta, hogy egy lájkért kirúgással fenyegetőznek.

Az alperes tudásközpont mindezt tagadta, már tervezték az átszervezést, mivel az irodák augusztusban egy légtérbe költöztek, és úgy látták, a két egységnek egy vezető is elég. Szert a tárgyaláson is nekiment Antall Péternek:

nincsen diplomája, nincsen értékelhető nyelvtudása, még jogosítványa sincs. Csak több százmilliós költségvetés van, állami pénzekből.

Kiderült, Szert notórius késő volt, ezt ő sem tagadta, de nem ezért rúgták ki. Később Editke is felszólalt, nem érezte megalázónak a pofon belengetését.

Ítélet nyár végére várható.

A Momentum segít az Antall József Tudásközponttól kirúgott Szert Boglárkának
A mozgalom szerint a véleménynyilvánítás szabadságáról szól az ügy, nem élhetünk újra a kommunizmusban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik