Belföld
A Szép magyar beszéd verseny döntője Győrben

Kövér látja, jövőre miként veheti el Soros a magyar gyerekek jövőjét

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2017. 05. 26. 06:53

Kövér László a nemzeti konzultáció jegyében szervezett országjárás pécsi állomásán, a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumában az országra nézve a legfenyegetőbb problémának a migrációt és annak brüsszeli kezelését nevezte. Az állami hírügynökség szerint ezzel magyarázta, hogy annak a kormány megálljt kíván parancsolni.

Ami érték, az keresztény

Az Országgyűlés fideszes elnöke szerint a fideszes kormány intézkedései azt a célt szolgálják, hogy “egy olyan társadalmat építsünk, erősítsünk és hagyjunk az utódainkra”, amely valód közösség, valódi nemzet, amelynek vannak értékei, amiket az Alaptörvény nevesít is. A házelnök utóbbiról szólva rögzítette: most is és a jövőben is ragaszkodni fognak ahhoz, hogy amikor európai értékekről beszélnek, az alatt keresztény értékeket értenek.

Azt a sajátos európai civilizációt, ami Európát minden mástól megkülönbözteti a görög bölcsességre, a római jogra és a keresztény etikára építették fel. Európa “csak addig fog létezni közös civilizációként, amíg ezt az alapot osztja”.

Nem akar manipulált tömeget

Kövér László a migrációs válságról azt mondta, szerinte egy újkori, mesterségesen gerjesztett népvándorlásról van szó. Abban szándékosan összekeverik a menekülteket, a gazdasági migránsokat és azokat, akik azért érkeznek, hogy “aláássák a biztonságunkat”. Brüsszel betelepítési terve az EU-tagállamok szuverenitását gyengíti, mert minél több döntési jogkört vesznek el a kormányoktól és telepítenek Brüsszelbe, az emberek választása saját kormányukról annál jelentéktelenebb, “mert a végén nem döntenek semmiről”.

Soros vagy Orbán?

Kövér László azt mondta: a “Soros György által pénzelt és politikailag támogatott” migráció célja, hogy gyökértelen, manipulálható tömeggé tegyék azt az európai népességet, amely ma még közösségbe – gyülekezetekbe, családokba, nemzetekbe – szerveződik. Meglátása szerint e folyamat hátterében olyan gazdasági érdekek húzódnak meg, amelyek korlátlan érvényesítése előtt az európai nemzetállamok és a magyar kormány 2010 és 2017 közötti politikája akadályt jelentenek.

Soros vagy a gyerekek jövője?

Az ellenzékről szólva ló azt mondta: a Jobbik “szépen átsunnyogott a baloldalra”. Az időközi választásokon az együttműködés minden lehetséges formáját kipróbálta a baloldallal. A 2018-as választásra utalva közölte: nem az a kérdés, hogy a Fidesz ismét kétharmadot szerez, hanem az, hogy nyer-e . Mint mondta: az ellenzéki pártok Soros György mögött állnak, ezért hallgatóságát arra biztatta, a következő tíz hónapban rokonaikat, barátaikat, ismerőseiket csendes beszélgetéseken próbálják megnyerni annak, hogy

észérvek alapján döntsenek gyermekeik, unokáik jövőjéről.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2012. június 14.
Zaid Naffa, Jordánia magyarországi tiszteletbeli konzulja (j) mond beszédet a Buddha-Bar Hotel Klotild Palace megnyitó ünnepségén. Mellette Orbán Viktor miniszterelnök (k) és Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter áll. Budapest új luxusszállodáját az Erzsébet híd pesti hídfőjénél lévő Klotild Palotában jordán üzletemberek cége, a Mellow Mood Group alakította ki.
MTI Fotó: Kollányi Péter
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.