A Szép magyar beszéd verseny döntője Győrben
Belföld

Kövér látja, jövőre miként veheti el Soros a magyar gyerekek jövőjét

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2017. 05. 26. 06:53

Kövér László a nemzeti konzultáció jegyében szervezett országjárás pécsi állomásán, a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumában az országra nézve a legfenyegetőbb problémának a migrációt és annak brüsszeli kezelését nevezte. Az állami hírügynökség szerint ezzel magyarázta, hogy annak a kormány megálljt kíván parancsolni.

Ami érték, az keresztény

Az Országgyűlés fideszes elnöke szerint a fideszes kormány intézkedései azt a célt szolgálják, hogy “egy olyan társadalmat építsünk, erősítsünk és hagyjunk az utódainkra”, amely valód közösség, valódi nemzet, amelynek vannak értékei, amiket az Alaptörvény nevesít is. A házelnök utóbbiról szólva rögzítette: most is és a jövőben is ragaszkodni fognak ahhoz, hogy amikor európai értékekről beszélnek, az alatt keresztény értékeket értenek.

Azt a sajátos európai civilizációt, ami Európát minden mástól megkülönbözteti a görög bölcsességre, a római jogra és a keresztény etikára építették fel. Európa “csak addig fog létezni közös civilizációként, amíg ezt az alapot osztja”.

Nem akar manipulált tömeget

Kövér László a migrációs válságról azt mondta, szerinte egy újkori, mesterségesen gerjesztett népvándorlásról van szó. Abban szándékosan összekeverik a menekülteket, a gazdasági migránsokat és azokat, akik azért érkeznek, hogy “aláássák a biztonságunkat”. Brüsszel betelepítési terve az EU-tagállamok szuverenitását gyengíti, mert minél több döntési jogkört vesznek el a kormányoktól és telepítenek Brüsszelbe, az emberek választása saját kormányukról annál jelentéktelenebb, “mert a végén nem döntenek semmiről”.

Soros vagy Orbán?

Kövér László azt mondta: a “Soros György által pénzelt és politikailag támogatott” migráció célja, hogy gyökértelen, manipulálható tömeggé tegyék azt az európai népességet, amely ma még közösségbe – gyülekezetekbe, családokba, nemzetekbe – szerveződik. Meglátása szerint e folyamat hátterében olyan gazdasági érdekek húzódnak meg, amelyek korlátlan érvényesítése előtt az európai nemzetállamok és a magyar kormány 2010 és 2017 közötti politikája akadályt jelentenek.

Soros vagy a gyerekek jövője?

Az ellenzékről szólva ló azt mondta: a Jobbik “szépen átsunnyogott a baloldalra”. Az időközi választásokon az együttműködés minden lehetséges formáját kipróbálta a baloldallal. A 2018-as választásra utalva közölte: nem az a kérdés, hogy a Fidesz ismét kétharmadot szerez, hanem az, hogy nyer-e . Mint mondta: az ellenzéki pártok Soros György mögött állnak, ezért hallgatóságát arra biztatta, a következő tíz hónapban rokonaikat, barátaikat, ismerőseiket csendes beszélgetéseken próbálják megnyerni annak, hogy

észérvek alapján döntsenek gyermekeik, unokáik jövőjéről.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

PARKES, AUSTRALIA - JANUARY 12:  Elvis impersonator Dean Vegas prepares to go onstage at the Parkes Leagues Club during the Parkes Elvis Festival January 12, 2007 in Parkes, Australia. The festival, now in it's 15th year is expected to draw over 6,000 people to the small country town for the event. For one weekend every year, Parkes is innundated with Elvis fans, impersonators and performers from around the world. This year's festival will mark the 30th anniversary of the death of Elvis Presley.  (Photo by Ian Waldie/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.