Belföld

Szembesítenék Orbánt az őt vádló Gyurcsánnyal

A Fidesz szerint a DK elnökét inkább az „egészségügyekkel foglalkozó bizottságnak” kellene meghallgatnia.

Az MSZP kezdeményezi, hogy az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága hallgassa meg Orbán Viktor miniszterelnököt és Gyurcsány Ferenc volt kormányfőt, a DK elnökét – ezt Tóth Bertalan, a szocialisták frakcióvezetője közölte pénteki sajtótájékoztatóján.

A frakcióvezető azzal indokolta a meghallgatást, hogy Gyurcsány azzal vádolta meg Orbánt, hogy az orosz állam titkos információkkal zsarolja őt.

Ha ez az állítás megáll, akkor annak jogi következményekkel kell járnia a jelenlegi miniszterelnökre, de az állítást bizonyítani is kell

– tette hozzá Tóth.

Molnár Zsolt, a nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnöke azt mondta: a testület következő, szerdai ülésére meghívja a két politikust, de nemcsak tőlük várnak magyarázatot az ügyben, hanem a polgári és katonai nemzetbiztonsági szolgálatoktól is. Kijelentette: az ügyet tisztázni kell, mert a nemzeti szuverenitás a legfontosabb érték, a magyar társadalomnak joga van megtudni, hogy az ország szuverenitása sérült-e.

A Fidesz pénteken közleményben úgy reagált az elhangzottakra, hogy az MSZP és Gyurcsány rendezze a belső háborúit egymás között. A kormánypárt azt javasolja, hogy Gyurcsány Ferencet a parlament egészségügyekkel foglalkozó bizottsága hallgassa meg, a szocialistákat pedig négyes metró-ügyben az ügyészség.

Gyurcsány Ferenc pedig közölte: ha Orbán „nem lesz gyáva” és elmegy az ülésre, ott lesz ő is és szembesíti a birtokában lévő információkkal. „Ha Orbán gyáva lesz és nem jön el az ülésre, akkor nyilván én sem fogok elmenni, de minden birtokomban lévő információról személyesen, hivatalosan tájékoztatni fogom a nemzetbiztonsági bizottság elnökét” – folytatta a DK-elnök.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik