Belföld

Hadházy: Mészáros 15 milliót fizethet Orbánnak

Az LMP társelnöke szerint a többi ügy csak furcsa, de ez bizonyítható is.

Az ellenzéki képviselő erről már a kormányfőt is kérdezte a parlamentben, de nem kapott érdemi választ. Most a Klubrádióban, majd a Népszavában beszélt arról, mi állhat Mészáros Lőrinc elképesztő gazdagodásának hátterében. Az LMP társelnöke szerint bizonyítható, hogy Felcsút polgármestere fizet Orbán Viktornak az állami támogatások elnyeréséért.

Nemrégiben a parlamentben megkérdeztem Orbán Viktort, mi a magyarázata annak, hogy Mészáros Lőrinc évi 15 millió forintért bérli Orbán Győzőtől a hatvanpusztai majorságot úgy, hogy közben láthatóan a miniszterelnök családja használja azt. Többszöri kérdésemre sem tudott egyetlen használható indokot sem mondani. Így az egyetlen lehetséges válasz: Mészáros azért fizet, hogy állami megbízásokat nyerjen el.

Hadházy kérdésre válaszolva úgy vélte, feltétezhető, hogy ennél jóval többről van szó. Mészáros vagyonkezelői feladatot láthat el, de

a hatvanpusztai majorságnál esetében bizonyítható is, hogy az állami tenderek nyertese évi 15 millió forintot ad ajándékba Orbán családjának. De van más ügy is: a Magyar Narancs nemrégiben feltárta, hogy Mészáros papíron egy bányát is vett Orbán édesapjától, úgy, hogy továbbra is Orbán Győző használja a bányát. Azaz, Mészáros itt is a semmiért fizetett milliókat az Orbán-családnak.

Az ellenzéki politikus szerint Orbán Viktornak az az érve sem állja meg a helyét, hogy nincs köze magánvállalkozások ügyeihez, hiszen

ő maga lakik a Mészáros által “bérelt” hatvanpusztai házban! Ha becsöngetnek oda, még a portás is azt kérdi, hogy a miniszterelnök urat keresik-e? Orbán ott tartja a kutyáját és rendszeresen ott parkol a felesége autója is. Vagyis ők használják a kúriát és a semmiért kapnak milliókat Mészárostól. Ennél súlyosabb és egyértelműbb bizonyíték nincs a miniszterelnöki korrupcióra.

Hadházy azt mondta, csak azért nem tett feljelentést, mert nyilvánvaló, hogy az ügyészség nem tesz semmit az ügy felderítésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik