Belföld

Kényszergyógykezelésre is küldhetik a Teréz körúti robbantót

Az ügyészség az elmeorvosi vizsgálat eredményére vár.

Még a nyári szünet előtt vádat emelne az ügyészség a Teréz körúti robbantó ellen – írja a Magyar Idők. A kormánypárti lap szerint a most zajló elmeorvosi vizsgálat eredményének fényében dőlhet el, hogy szabadságvesztés kiszabását vagy kényszergyógykezelés elrendelését indítványozzák.

P. László beismerte, hogy ő robbantott tavaly szeptember 24-én a Teréz körúton, életveszélyesen megsebesítve egy rendőrnőt, akinek férfi járőrtársa is súlyosan megsérült. Részletesen beszámolt arról, hogyan készítette a pokolgépet, aminek hatását szögekkel is megnövelte, és azt is elmondta, hogyan választotta ki a helyszínt.

Csütörtökön újabb három hónappal hosszabbították meg a gyanúsított előzetes letartóztatását. A lap azt írja, a tárgyalásra kommandósok vitték P. Lászlót az Ideg- és Elmemegfigyelő Intézetből (IMEI), ahova az után szállították át a börtönből, hogy március 31-én dühöngeni kezdett a cellájában, bezúzta az ablakokat és összetörte a biztonsági kamerát.

Bár a gyanúsított korábban átesett igazságügyi elmeorvosi vizsgálaton, ahol nem állapítottak meg büntethetőséget kizáró okot, a büntetés-végrehajtás a dühöngés miatt újabb elmeorvosi vizsgálatot kérvényezett. Jelenleg a tesztek kiértékelése folyik.

A kényszergyógykezelést akkor rendelhetik el, ha a szakértői vélemények kimondják, hogy az elkövető kóros elmeállapota miatt nem büntethető, ennek azonban az elkövetéskor és az eljárás során is fenn kell állnia.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik