Belföld

Budapestről szőnyegben vitte a holttestet Kalocsára

Utána az ágyneműtartóban bujkált.

A rendőrség a 33 éves Sz. Pál ellen az emberölés megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást lezárta, az iratokat vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek – írja a police.hu. A kalocsai férfi 2015. augusztus 16-án több késszúrással megölte akkor 39 éves alkalmi barátnőjét annak józsefvárosi lakásán, majd a szőnyegbe csavart holttestet Kalocsán egy családi ház udvarán elásta.

A nő volt férje 2015. augusztus 21-én tett bejelentést a Nyíregyházi Rendőrkapitányságon, hogy volt feleségét és annak terepjáróját 2015. augusztus 15-én látta utoljára. Az eltűnést követően egy közös ismerősük megjelent a nő budapesti lakásán, ahol az ágyat véresen találta, ezért azonnal értesítette a rendőrséget. A nyomozók megállapították, hogy a vér az eltűnt nőtől származott.

A hatóság látókörébe került Sz. Pál. A kalocsai nyomozók segítségével a férfi egy korábban lakott családi házának udvarán előkerült az eltűnt terepjáró és nyomkövető kutyákkal megtalálták a földbe ásva, egy összecsavart szőnyegben a sértett holttestét. Az igazságügyi orvosszakértő megállapította, hogy a nőt legalább 27 késszúrással ölték meg.

Ezt követően a Budapesti Rendőr-főkapitányság Sz. Pál ellen elfogatóparancsot adott ki. Másfél hónappal az emberölést követően a budapesti életvédelmi nyomozók egy kalocsai lakásban elfogták a körözött férfit, aki a rendőrök elől egy kanapé ágyneműtartójában bújt el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik