Belföld

Kamion elé akarta vetni magát a brutális késelő az M7-esen

Véget akart vetni az életének az a fiatal, aki megkéselt egy pénzváltót nemrégiben az M7-es autópályán, akit euro vásárlása kapcsán csalt oda. A támadó a sztráda melletti vízelvezető árokban bújt el a rendőrök elől, miután megpróbált autójával egy kamion elé hajtani. Az öngyilkosságra kiszemelt járművet éppen egy volt székesfehérvári rendőr vezette.

A rendőrség március 10-én számolt be a bűncselekményről. Arról tájékoztattak, hogy március 8-án este kapták a bejelentést. Az egyenruhások beazonosították a támadót, egy 26 éves székesfehérvári fiatalembert, aki pénzváltás ürügyén beszélte le a találkozót, ahol aztán több sebet ejtett a férfin. A rendőrök a késelő autóját az M7-es autópálya közelében találták meg, a sofőr pedig az autópálya Balaton irányába vezető pályatestére futott, ahol az egyenruhások hajnalban elkapták.

A Zsaru magazin szerdán arról számolt be, hogy a férfi épp egy nővel beszélt telefonon, amikor rátámadtak, és kérte a vonal végén lévő ismerősétől, hogy hívja a rendőrséget. Ezután a fiatalember szólt bele, aki közölte: minden rendben van. A nő értesítette az egyenruhásokat, akik felvették a kapcsolatot a vállalkozóval.

A férfi időközben beautózott a székesfehérvári kórházba és türelmesen várt az ellátásra, pedig máját, szívtájékát is szúrások érték. Az életét az mentette meg, hogy a penge elakadt az egyik bordájában. A műtét előtt még el tudta mondani, hogy egy fiatalember támadta meg, akivel pénzváltást egyeztetett. A nevét nem tudta, ám azt igen, hol dolgozik.

A rendőrök keresni kezdték, többekkel beszéltek, köztük a kollégáival, akik elmondták, hogy N. Dávid pénzzavarral küzd. Mint később kiderült, több millió forintos adósságot halmozott fel, a megkéselt férfitól pedig tetemes összegű euró tűnt el.

A fiatal autóját éjfél után megtalálták a sztráda mellett, valamivel később pedig a fiatalembert a már említett árokban. Azután menekült oda, hogy megpróbálta megölni magát.

A nyomozók szerint a fiatal esélyt sem akart adni áldozatának, nem húzott maszkot, nem próbálta elváltoztatni a külsejét, azt gyanítják, nem akart hátrahagyni tanút. Előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntett kísérletével gyanúsítják.

Figyelem!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik