Belföld

Elrontották Balog Zoltán műtétjét

balog-zoltan(960x640).jpg (Array)
balog-zoltan(960x640).jpg (Array)

Balog Zoltán az I/I Azurák Csabával című műsorban beszélt elrontott műtétéről. Az incidens akkor történt, amikor a politikus már az emberi erőforrások minisztere volt, de Balog ettől még elégedetten beszélt a hazai egészségügy állapotáról.

Hozzátette, minisztersége – azaz 2012 – óta

nincs olyan kórház, amelyben ne lett volna valamilyen fejlesztés.

A miniszter arról is beszélt, hogy a kormány nem tett le a kilencosztályos általános iskola tervéről, megjegyezte, hogy a sikeres oktatással rendelkező országokban az alapképzés kilencosztályos.

Az ingyenes nyelvvizsgával kapcsolatban azt mondta, bízik benne, hogy 2018 január elsejétől már nem kell fizetni ezért. Az intézkedést azért tartja szükségesnek, mert amíg a fiatalok 73 százaléka azt mondja, beszél egy idegen nyelvet, mindössze 31 százaléknak van erről papírja.

Balog kijelentette, hogy a következő síszezon előtt már életbe léphet a buszos utazás feltételeit szigorító szabályozás. A kormányzati kérdőíveket még elemzik, de úgy tudja, a válaszadók 98 százaléka szigorítást szeretne.

Az osztrák kancellárral történt incidenssel kapcsolatban a miniszter annyit mondott, “mi kedveljük az osztrákokat”, de barátságtalan lépésnek tartaná, ha Ausztria egyoldalúan csökkentené az ott dolgozó a magyarok családtámogatási kedvezményeit.

 
 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik