Image: 73344344, Áder János köztársasági elnök a Tolna megyei Belecska faluban látogatja meg a helyi gazdaságot, amelyet közmunkások működtetnek, Place: Belecska, Hungary, License: Rights managed, Model Release: No or not aplicable, Property Release: Yes, Credit: smagpictures.com
Belföld

Áder János tíz meghökkentő mondata

Bordás Gábor
Bordás Gábor

újságíró. 2017. 03. 13. 11:34

Korábban a témában:

Áder János újraválasztásával nem fogunk unatkozni a következő öt évben sem, hiszen a köztársasági elnök már az első ciklusában alaposan felkavarta a magyar politika állóvizét. Amellett, hogy hogy példaértékűen szimbolizálja a nemzet egységét, éberen őrködik a demokrácia felett, és rendszeresen felemeli a szavát a társadalmat felzaklató ügyekben, magával ragadó stílusával és lebilincselő gondolataival is kitűnik a magyar közélet szürkeségéből. Ha első számú közjogi méltóságunk megszólal, arra mindig oda kell figyelni. Fajsúlyos és egyedi hangvételű megnyilatkozásai közül idézzük most fel azokat a mondatokat, amelyekre a leginkább felkaptuk a fejünket az elmúlt az öt évben.

Budapest, 2016. november 30.
Áder János köztársasági elnök vízzel koccint a Budapesti Víz Világtalálkozó 2016 kiállításán a Millenárison, a háromnapos rendezvény utolsó napján, 2016. november 30-án.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A vízről

Életünk, mezőgazdaságunk, ipari termelésünk, energiatermelésünk, munkahelyeink, gazdasági növekedésünk biztosítéka.

A klímaváltozásról

Érdemes elgondolkodni azon, hogy mi az emberiség felelőssége abban, ami az elmúlt évtizedekben történt, és abban, ami még történhet, mert a helyzet rosszabb is lehet.

A munkáról

Csak az elvégzett munka termi meg gyümölcsét.

Az országról

Sokmilliónyi ember és sokmilliónyi család mindennapi erőfeszítése, elismerésre méltó teljesítménye működteti országunkat.

A londoni olimpiára való felkészülésről

Biztos, hogy még kőkemény edzésekre és időnként szenvedésekre lesz szükség ahhoz, hogy az eredmények Londonban is megjöjjenek, és mindannyian örülhessünk majd a csapat kiváló teljesítményének.

Budapest, 2016. július 7.
Áder János köztársasági elnök beszédet mond a riói nyári olimpián résztvevő magyar sportolók ünnepélyes fogadalomtétele előtt a Művészetek Palotájában 2016. július 7-én.
MTI Fotó: Máthé Zoltán
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A jövőről

Az előttünk álló években Európának – és a többi földrésznek – békére, Földünknek pedig az eddiginél lényegesen kevesebb szennyezésre lenne szüksége.

A karácsonyról

A karácsony miért ne adhatna erőt az előttünk álló hónapokban?

A sokféleségről

A velünk született vagy önként vállalt kötődéseink sokfélék lehetnek.

A globalizációról

Akár akartuk, akár nem, mostanra mind a globális falu lakóivá váltunk.

Nagyszalonta, 2017. március 2.
Áder János köztársasági elnök beszédet mond az Arany-emlékév rendezvénysorozatának megnyitóján, a Magyar Tudományos Akadémia tudományos konferenciáján a partiumi Nagyszalonta polgármesteri hivatalában Arany János születésének 200. évfordulóján, 2017. március 2-án.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Egy kérdésfelvetés

Nem lenne okosabb megfogadnunk azt a régi népi bölcsességet, hogy többet ésszel, mint erővel?

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2017. április 9.
Rendőrök és tiltakozók a Parlament előtti Kossuth Lajos téren 2017. április 9-én. Az Oktatási szabadságot csoport Szabad ország, szabad CEU, szabad gondolat! címmel meghirdetett demonstrációja után többen a Parlament előtt maradtak. A demonstráción a nemzeti felsőoktatásról szóló törvény április 4-i módosítása ellen tiltakoztak, amely szerintük ellehetetleníti a Közép-európai Egyetem (CEU) magyarországi működését. Ezért arra kérik Áder János köztársasági elnököt, hogy ne írja alá az elfogadott törvényt.
MTI Fotó: Balogh Zoltán
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.