Belföld

Áder János tíz meghökkentő mondata

Áder János újraválasztásával nem fogunk unatkozni a következő öt évben sem, hiszen a köztársasági elnök már az első ciklusában alaposan felkavarta a magyar politika állóvizét. Amellett, hogy hogy példaértékűen szimbolizálja a nemzet egységét, éberen őrködik a demokrácia felett, és rendszeresen felemeli a szavát a társadalmat felzaklató ügyekben, magával ragadó stílusával és lebilincselő gondolataival is kitűnik a magyar közélet szürkeségéből. Ha első számú közjogi méltóságunk megszólal, arra mindig oda kell figyelni. Fajsúlyos és egyedi hangvételű megnyilatkozásai közül idézzük most fel azokat a mondatokat, amelyekre a leginkább felkaptuk a fejünket az elmúlt az öt évben.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A vízről

Életünk, mezőgazdaságunk, ipari termelésünk, energiatermelésünk, munkahelyeink, gazdasági növekedésünk biztosítéka.

A klímaváltozásról

Érdemes elgondolkodni azon, hogy mi az emberiség felelőssége abban, ami az elmúlt évtizedekben történt, és abban, ami még történhet, mert a helyzet rosszabb is lehet.

A munkáról

Csak az elvégzett munka termi meg gyümölcsét.

Az országról

Sokmilliónyi ember és sokmilliónyi család mindennapi erőfeszítése, elismerésre méltó teljesítménye működteti országunkat.

A londoni olimpiára való felkészülésről

Biztos, hogy még kőkemény edzésekre és időnként szenvedésekre lesz szükség ahhoz, hogy az eredmények Londonban is megjöjjenek, és mindannyian örülhessünk majd a csapat kiváló teljesítményének.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A jövőről

Az előttünk álló években Európának – és a többi földrésznek – békére, Földünknek pedig az eddiginél lényegesen kevesebb szennyezésre lenne szüksége.

A karácsonyról

A karácsony miért ne adhatna erőt az előttünk álló hónapokban?

A sokféleségről

A velünk született vagy önként vállalt kötődéseink sokfélék lehetnek.

A globalizációról

Akár akartuk, akár nem, mostanra mind a globális falu lakóivá váltunk.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Egy kérdésfelvetés

Nem lenne okosabb megfogadnunk azt a régi népi bölcsességet, hogy többet ésszel, mint erővel?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik