Image: 73344344, Áder János köztársasági elnök a Tolna megyei Belecska faluban látogatja meg a helyi gazdaságot, amelyet közmunkások működtetnek, Place: Belecska, Hungary, License: Rights managed, Model Release: No or not aplicable, Property Release: Yes, Credit: smagpictures.com
Belföld

Áder János tíz meghökkentő mondata

Bordás Gábor
Bordás Gábor

újságíró. 2017. 03. 13. 11:34

Korábban a témában:

Áder János újraválasztásával nem fogunk unatkozni a következő öt évben sem, hiszen a köztársasági elnök már az első ciklusában alaposan felkavarta a magyar politika állóvizét. Amellett, hogy hogy példaértékűen szimbolizálja a nemzet egységét, éberen őrködik a demokrácia felett, és rendszeresen felemeli a szavát a társadalmat felzaklató ügyekben, magával ragadó stílusával és lebilincselő gondolataival is kitűnik a magyar közélet szürkeségéből. Ha első számú közjogi méltóságunk megszólal, arra mindig oda kell figyelni. Fajsúlyos és egyedi hangvételű megnyilatkozásai közül idézzük most fel azokat a mondatokat, amelyekre a leginkább felkaptuk a fejünket az elmúlt az öt évben.

Budapest, 2016. november 30.
Áder János köztársasági elnök vízzel koccint a Budapesti Víz Világtalálkozó 2016 kiállításán a Millenárison, a háromnapos rendezvény utolsó napján, 2016. november 30-án.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A vízről

Életünk, mezőgazdaságunk, ipari termelésünk, energiatermelésünk, munkahelyeink, gazdasági növekedésünk biztosítéka.

A klímaváltozásról

Érdemes elgondolkodni azon, hogy mi az emberiség felelőssége abban, ami az elmúlt évtizedekben történt, és abban, ami még történhet, mert a helyzet rosszabb is lehet.

A munkáról

Csak az elvégzett munka termi meg gyümölcsét.

Az országról

Sokmilliónyi ember és sokmilliónyi család mindennapi erőfeszítése, elismerésre méltó teljesítménye működteti országunkat.

A londoni olimpiára való felkészülésről

Biztos, hogy még kőkemény edzésekre és időnként szenvedésekre lesz szükség ahhoz, hogy az eredmények Londonban is megjöjjenek, és mindannyian örülhessünk majd a csapat kiváló teljesítményének.

Budapest, 2016. július 7.
Áder János köztársasági elnök beszédet mond a riói nyári olimpián résztvevő magyar sportolók ünnepélyes fogadalomtétele előtt a Művészetek Palotájában 2016. július 7-én.
MTI Fotó: Máthé Zoltán
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A jövőről

Az előttünk álló években Európának – és a többi földrésznek – békére, Földünknek pedig az eddiginél lényegesen kevesebb szennyezésre lenne szüksége.

A karácsonyról

A karácsony miért ne adhatna erőt az előttünk álló hónapokban?

A sokféleségről

A velünk született vagy önként vállalt kötődéseink sokfélék lehetnek.

A globalizációról

Akár akartuk, akár nem, mostanra mind a globális falu lakóivá váltunk.

Nagyszalonta, 2017. március 2.
Áder János köztársasági elnök beszédet mond az Arany-emlékév rendezvénysorozatának megnyitóján, a Magyar Tudományos Akadémia tudományos konferenciáján a partiumi Nagyszalonta polgármesteri hivatalában Arany János születésének 200. évfordulóján, 2017. március 2-án.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Egy kérdésfelvetés

Nem lenne okosabb megfogadnunk azt a régi népi bölcsességet, hogy többet ésszel, mint erővel?

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

BELGRADE, SERBIA - MAY 27: Leonardo (C) of Partizan celebrate with the fans after the final match of Serbian Cup between Fc Partizan and Fc Crvena Zvezda on May 27, 2017 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.