Belföld

Szökésben lévő volt fideszes képviselő segíthette Bróker Marcsikát

A Bróker Marcsikaként elhíresült D. Sándornét egy egykori VII. kerületi fideszes képviselő, Czibula Csaba segítette Belize-i bujkálása alatt – írja a Blikk. A lap információi szerint a képviselő nem anyagi segítséget adott, hanem lelki támaszt nyújtott az asszonynak. Amikor pedig másokat megtévesztve próbált pénzhez jutni, a képviselő minden kapcsolatot megszakított vele.

Amikor D. Sándorné lebukott, majd feljelentették, kiadták a magyar hatóságoknak az ottani hatóságok. Viszont a képviselőre ez nem vonatkozott, ő ott maradt a trópusi üdülőparadicsomban. Jelenleg nem tudni, hol tartózkodik.

A Központi Nyomozó Főügyészség helyettes szóvivője megerősítette, hogy Czibula Csaba ellen nemzetközi elfogatóparancs van érvényben. A férfit vesztegetéssel gyanúsítják, a gyanú szerint összesen nyolcmillió forint kenőpénzt vett át a VII. kerületi ingatlanértékesítésekkel kapcsolatos előterjesztésekért 2003-ban és 2004-ben.

D. Sándornét különösen jelentős kárt okozó csalás bűntettével és más bűncselekményekkel gyanúsítják, miután a Kun-Mediátor utazási iroda vezetőjeként több mint ezer embertől csalt ki pénzt irreális hozam ígéretével. Belize-be menekült, ahol elfogták, majd hazahozták és előzetes letartóztatásba került. Becslések szerint akár húszmilliárd forintra is rúghat az okozott kár.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik