Belföld

Lúgos támadással vádolt orvos – Mégis életveszélyben lehetett Erika

Elkészültek a kiegészített szakértői vélemények a lúgos támadással vádolt orvos ügyében.  A Velvet birtokába került iratok szerint az asszony hatféle okból volt életveszélyben, és már akkor ebbe az állapotba került, amikor a vádlott még elő sem vette a lúgot, csak elaltatta a nőt. Az igazságügyi orvosszakértő szerint amennyiben “nincs kellő gyakorlat, illetve a szövődmények elhárításához nem állnak rendelkezésre megfelelő eszközök, akkor akár halálos következménye is lehet az otthon végzett, gyakorlat nélküli, gyógyszerrel előidézett mély alvó állapotnak”.

Életveszélyt rejtett önmagában az is, hogy a támadó a megcsonkított és még altatásban lévő nőt magára hagyta, sőt, bezárta a lakásba és a kulcsokat elvitte. A lúg az elképesztő roncsolás mellett halállal végződő fájdalom- és égési sokkot okozhatott volna, ha Renner Erika nem kap időben szakszerű ellátást. Az égési sokk része kálium- és folyadékvesztés, ami szintén végzetes következményekkel járt volna, akárcsak a fertőzésveszély, amit a támadó csak tetézett azzal, hogy a nőt egy olyan pokrócba csavarta, amit korábban a család kutyája használt.

Ahogy arról beszámoltunk, az ügyben első fokon 2015  májusában született döntés, a gyermekorvos akkor négy év letöltendő börtönbüntetést kapott, illetve öt évre eltiltották a hivatása gyakorlásától. Ebbe az időbe beleszámít az az idő is, amit rács mögött, előzetes letartóztatásban töltött. Bár a bíróság megállapította: a férfi volt a támadó, és az ügyész azért harcolt, hogy életveszélyt okozó testi sértésben találják bűnösnek, a bíró ezt nem találta megállapíthatónak, mert álláspontja szerint

  • nem következett be életveszélyes sérülés,
  • az elkövető szándéka sem az volt, hogy ilyen fokú sérülést okozzon.

Másodfokon az ítélőtáblán kezdték tárgyalni az ügyet. Ítélet csak márciusban várható.

A brutális támadásról itt olvashat el minden részletet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik