Belföld

Karácsony Gergely: Vitézy Dávid egy okos fiú, csak ne bízzunk rá közpénzt

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A Telexnek adott interjút Karácsony Gergely, ahol elmondta, hogy nem zárkózik el attól, hogy Vitézy Dávidot felkérje főpolgármester-helyettesének, de ahhoz, hogy a csapata része legyen, több alázatot kéne mutatnia, mint amennyit most Vitézy felmutat. Ezt folytatva kifejtette:

„Dávid főpolgármesteri kampányból átment főpolgármester-helyettesi kampányba”, mondta Karácsony, aki szerint ez azért van, mert Vitézy legalább listáról be akar kerülni a Fővárosi Közgyűlésbe. Mostanában már nem látja benne a szakértőt, csak a politikust, ez pedig szerinte azt jelenti, hogy „nagyon hamar lement kutyába. Ezt sajnálom, mert őt értékes embernek tartom, akinek a véleményére mindig adtam”. Sőt, odáig ment Karácsony, hogy „Vitézy Dávid egy okos fiú, csak ne bízzunk rá közpénzt”, mert abból sok jó már korábban sem sült ki. Az nyilvánvaló Karácsony szerint, hogy Vitézy indulása a Fidesz érdeke, neki például hangfelvétele is van arról, hogy a Fidesz épp felméri, visszaléptessék-e Szentkirályi Alexandrát Vitézy javára.

Karácsony egyébként arra számít, hogy a Fidesznek egyharmada lesz majd a közgyűlésben, közben pedig abban reménykedik, hogy a Momentum is bejut, mert velük együtt tud dolgozni. Következő a sorban nála a Kutyapárt, akikről azt gondolja, a város működőképességéért szintén együtt tudna működni. A Magyar Péter-féle Tisza Pártról annyit gondol, hogy annak fővárosi listáján csak rossz jelöltek vannak, budapesti programot pedig még nem látott tőlük.

Az interjúból kiderül az is, hogy

  • azzal a forgatókönyvvel pedig nem számol, hogy nem nyeri meg a főpolgármester-választást, B terve egyáltalán nincs.
  • 10-ből 7 pontot adna magának az elmúlt öt évére, de nem számolta össze, mennyi teljesült a 2019-es kampányígéreteiből.
  • A következő ötéves ciklust végig akarja csinálni főpolgármesterként, így aztán 2026-ban biztosan nem lesz belőle miniszterelnök-jelölt. De azt felelősen nem tudná most kijelenteni, hogy soha többé nem lesz az.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik