Budapest, 2016. szeptember 10.
Megújított húszezer forintos bankjegyek részlete. Magyarország ma is hivatalos fizetõeszközét, a forintot, 70 évvel ezelõtt, 1946. augusztus elsején vezették be. A pengõt felváltó új pénz nevét I. Károly történelmi aranyforintjáról kapta.
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.
Belföld

Szlovákiai magyar politikusok szervezetét támogatta százmilliókkal a kormány

24.hu
24.hu

2017. 02. 11. 18:58

A Libertate polgári társulás elnöke szerint a munkájukat „majd megítélik, hogy jó-e vagy sem”.
Korábban a témában:

A szlovákiai Magyar Közösség Pártjának egyik tagja vezeti azt a szervezetet, amely 220 millió forintnyi támogatást kapott a magyar kormánytól. A Libertate polgári társulásról eddig szinte semmit nem lehetett tudni, a Parameter.sk szólaltatta meg a szervezet elnökét, Németh Róbert csallóközcsütörtöki alpolgármestert, aki azt mondta:

A későbbiekben biztos fogunk kommunikálni, a polgári társulásnak vannak folyamatban lévő dolgai, csak meg kell várni hogy legyen eredménye, amire azt mondhatjuk, hogy ez már valami. Aztán majd megítélik, hogy jó-e vagy sem.

Némethen kívül még két tagja van a társulásnak, Nyilfa Péter, aki szintén MKP-tag, és Szitás Zoltán, akinek párttagságáról az alpolgármesternek nincs tudomása.

Arra a kérdésre, hogyan jutottak a 710 ezer eurós támogatáshoz, a portál szerint kissé zavart nevetés közepette válaszolta Németh Róbert, hogy „pályáztunk”. Majd hozzátette:

mindenki, aki dolgozik és pályázik, annak van esélye, hogy kapjon támogatást.

Azt nem akarta elárulni, hogy a Miniszterelnökség által megítélt támogatás megérkezett-e már a számlájukra, és költöttek-e már belőle. Azt viszont elmondta: tevékenységük az identitás-megőrzésre alapul, szeretnének létrehozni egy kéthavonta megjelenő újságot, ami „a magyarságról szólna”.

A Parameter.sk emlékeztet: egy másik felvidéki magyar szervezet, a galántai Főnix Polgári Társulás összesen mintegy egymillió eurónyi támogatást kapott a magyar államtól az elmúlt négy évben.

Ennek kapcsán felmerült, hogy a magyar kormány ezen a szervezeten keresztül támogatta a Magyar Közösség Pártjának választási kampányait.

2014-ben, amikor helyhatósági választások voltak, a Főnix 233 ezer eurós adományt kapott a magyar állami Szerencsejáték Zrt.-től. Épp előtte egy nappal a szervezet elnöke, Pósa Lajos 25 ezer eurót ajándékozott az MKP-nak, két hónappal később pedig még 20 ezret. Miközben a Magyar Közösség Pártja 2015 decemberében 650 ezer eurós banki hitelt vett fel, 2016-ban, a szlovákiai parlamenti választások évében a Miniszterelnökség majdnem azonos összeggel, 645 ezer euróval dotálta a Főnixet. A szervezet tevékenysége rejtély, állítólag voltak saját rendezvényeik, de erről senki nem tud – írja a felvidéki portál.

Idén ősszel megyei választások lesznek Szlovákiában, de Németh Róbert tagadta, hogy a Libertate által kapott támogatást az MKP kampányára költenék.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

German Chancellor and CDU party leader Angela Merkel (C) addresses supporters after exit poll results were broadcasted on public television at an election night event at the party's headquarters in Berlin during the general election on September 24, 2017.
Germany voted in a general election expected to hand Chancellor Angela Merkel a fourth term, while the hard-right Alternative for Germany (AfD) party is predicted to win its first seats in the national parliament. / AFP PHOTO / Odd ANDERSEN
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.