Belföld

Hagyó-per újratöltve

hagyó miklós (Array)
hagyó miklós (Array)
Ősszel folytatódik másodfokon.

A Szegedi Ítélőtábla szeptember 7-re, 14-re és 21-re tűzte ki a BKV-ügy másodfokú tárgyalását – tudta meg a Magyar Nemzet Kádár Andrástól, Hagyó Miklós védőjétől. A lap emlékeztet rá, hogy az egykori MSZP-s főpolgármester-helyettes volt a felelős a 4-es metró beruházásért.

Tavaly a Kecskeméti Törvényszék hűtlen kezelés miatt két év felfüggesztett börtönre ítélte Hagyó Miklóst. A bíróság a BKV-nak okozott kár miatt több felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt vádlottat kötelezett különböző összegű kártérítésre.

Az ügyészség az ítéletet túl enyhének találta, fellebbezett, sokkal súlyosabb büntetést kért a vádlottakra, akik az utolsó szó jogán is ártatlanságukat hangoztatták. A nem jogerős ítéletet felháborítónak nevezte a fideszes Németh Szilárd.

A Magyar Bírói Egyesület később jelezte, a bíróságok munkájáról alkotott vélemény csak akkor felel meg a hatalommegosztás alaptörvényi követelményének, ha tényszerű, tárgyilagos, szakszerű. Ha nem az, akkor sérti a bírói függetlenséget és alkalmas a nyomásgyakorlásra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik