Belföld

Felfüggesztettel megúszta Hagyó Miklós

Hűtlen kezelés bűntette miatt két év, négy évre felfüggesztett börtönbüntetést kapott Hagyó Miklós. Az egykori szocialista főpolgármester-helyettes és társai ügyében kedd délelőtt döntött a Kecskeméti Törvényszék első fokon – írja az MTI.

Hadnagy Ibolya bírói tanácsa a per tizenöt vádlottja közül hatot különböző időtartamú felfüggesztett börtönre ítélt, hárman pénzbüntetést kaptak, hat embert pedig felmentette. A bíróság a BKV-nak okozott kár ellenértékeként a felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt vádlottakat különböző összegű kártérítésre is kötelezte. Az ítélet indoklása várhatóan egész nap tartani fog, utána nyilatkozhatnak majd a vádlottak és az ügyész arról, hogy tudomásul veszik az ítéletet vagy fellebbeznek ellene.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Hagyót és 14 társát folytatólagosan, bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettével és más bűncselekményekkel vádolja a Központi Nyomozó Főügyészség. A vád szerint a Hagyó Miklós vezetésével működő bűnszervezet 2008 augusztusáig egymilliárd forintot meghaladó vagyoni hátrányt okozott a BKV-nak.

Január közepén – az utolsó szó jogán a vádlottak az ártatlanságukat hangoztatták.

Az ügyész egyébként ennél jóval keményebb büntetést kért a volt főpolgármester-helyettesre és több társára, egyesek esetében fegyházbüntetést indítványozott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik