Belföld

Újra elrendelhetik a szmogriadó riasztási fokozatát

Ha nem javul váratlanul a levegő minősége, szerdán ismét lehet forgalomkorlátozás is Budapesten.

Ismét romlott a levegő minősége Budapesten, a főváros szerint nem kizárt, hogy kedden hajnalban újra el kell rendelni a szmogriadó riasztási fokozatát.

A főváros honlapján közzétett közlemény szerint a vasárnapi mérési adatok alapján tíz mérőpontból nyolc helyszínen a tájékoztatási küszöbértéket, négy helyen pedig a riasztási küszöbértéket is meghaladta a szálló por koncentrációja. A szmogriadó riasztási fokozatát akkor rendelik el, ha a koncentráció legalább három mérőponton, két egymást követő nap 24 órás átlagában meghaladja a riasztási küszöbértéket, és a meteorológiai előrejelzés szerint nem lehet javulásra számítani a következő napon.

Ha kedden elrendelik a riasztási fokozatot, a következő napon, szerdán reggel hat órától életbe lép a legszennyezőbb gépjárművek közlekedési tilalma is, amely azokra az autókra vonatkozik, amelynek forgalmi engedélyében a 0, 1, 2, 3, 4 környezetvédelmi osztály szerepel, vagy nem tartalmaz környezetvédelmi osztályt jelölő kódot. A kivételek a közleményben szerepelnek részletesen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik