Belföld

Kövér: Áder régi harcostárs, de az ellenzék sem talál fogást rajta

kover-laszlo(960x640).jpg (Array)
kover-laszlo(960x640).jpg (Array)
A köztársasági elnök megválasztása felé haladunk, a Fidesz hamarosan kiókumlálja, ki legyen a jelöltje. Kövér László házelnök látszólag eléggé Áder János újrázása mellett van.

Kedden és szerdán összeül a Fidesz elnöksége, hogy egy elég fontos ügyben előrébb lépjenek: kit is jelöljenek köztársasági elnöknek. Kövér László, az Országgyűlés elnöke nyilatkozott az InfoRádiónak, és Áder János mostani államfőt fényezte ily szavakkal:

olyan színvonalú munkát végez köztársasági elnökként, hogy még az ellenzék sem talál rajta fogást.

Áder jövő májusig elnök, 90 nappal előtte, tehát már februártól beindul az új elnök kiválasztásának folyamata. Erről Kövér azt mondta:

Mire február második felében a Ház összegyűlik, ez a határidő már ketyeg, ezért aktuális, szinte forró kérdéssé vált.

Kövér egész jókat mondott Áderrő, aki jól képviselte az országot, valamint törvénytervezeteket az Alkotmánybíróságra meg a parlamentnek is visszadobott, mert ez a dolga. Amúgy az emberek szintjén mozgott, sokat tett a környezetvédelemért, tekintélyt teremtett Magyarországnak. A visszadobott törvények nem zavarták a munkát.

Az meg fel sem merült, hogy Áder politikailag elfogult lenne, szándékosan nehezítené a munkát.

A továbbiakat már szó szerint kell idéznünk:

Nemcsak azért, mert a köztársasági elnök úr korábban fideszes parlamenti képviselő, házelnök volt és régi harcostársunk, hanem mert mindenki számára követhetően, világos mérce szerint döntött arról, hogy mely törvényeket küld vissza újratárgyalásra vissza vagy az Alkotmánybíróság elé, ebben az elfogultságnak még a látszata sem érintette meg. Még az ellenzék sem nagyon talált fogást rajta, pedig néha úgy láttam, mintha keresett volna.

És még egy apróság: Áder újrázása mellett jelenleg Balog Zoltán Emmi-minisztert emlegetik leggyakrabban, mint a Fidesz-KDNP potenciális jelöltjét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik