Belföld

Kósa szerint légből kapott hír, hogy Balog lenne Áder utódja

Csütörtökön írtunk arról az ATV információ alapján, hogy -miután Áder János köztársasági elnök megbízatása jövőre lejár- új ciklust pedig már nem vállalna. A lap egy név nélkül nyilatkozó magas rangú kormányzati politikusra hivatkozva azt írják: lényegében eldőlt, hogy Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere lehet a következő államfő.

Kósa Lajos a Fidesz frakcióvezetője pénteken sajtótájékoztatót tartott és elmondta.

februárban kezdődnek parlamenti egyeztetések az államfőválasztásról.

A politikust kérdezték az atv.hu cikkéről is, ami szerinte

légből kapott.

Arra viszont emlékeztetett, hogy elnököt választani a parlament tavaszi ülésszakában kell majd, amelynek bizottsági ülései február 15-én, plenáris ülései pedig február 20-án kezdődnek.

Tehát február 15-től kezdődően nyílik meg az egyeztetés, és kezdeményezni is fogja, hogy tárgyaljanak majd a parlamenti képviselőcsoportok

– mondta a frakcióvezető. Hozzátette, szerinte legkésőbb márciusban erről dönteni is kell, “hogy a szükséges előkészületeket kényelmesen lehessen megtenni, hogy ne szorítson minket az idő”.

Az alaptörvény értelmében a köztársasági elnököt a korábbi államfő megbízatásának lejárta előtt legalább harminc, legfeljebb hatvan nappal kell megválasztania az Országgyűlésnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik