Belföld

123 bankkártya adatait lopták el – videó

Csak gyors elfogásuk miatt nem tudták megcsapolni a számlákat.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda csalás és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt nyomoz két román állampolgár ellen. A férfiak szombaton egy fővárosi bankfiók előterében kamerát és egy speciális elektronikai eszközt helyeztek el, hogy az ügyfelek bankkártya adatait megszerezzék. A rendőrök az eszközök leszerelésekor érték tetten őket.

A gyanúsítottak 123 ügyfél bankkártyájának adatait szerezték meg, de gyors elfogásuk miatt pénzügyi tranzakciókat nem tudtak indítani. Az elfogott páros egyik tagja eddig ismeretlen társaival ugyanazon bankfiókban 2016 áprilisa és júliusa között többször vett részt hasonló akcióban.

Bűntársai az akkor megszerzett több száz bankkártya-adattal másfél millió forint értékben vettek fel készpénzt Indonéziában, Kínában és az Amerikai Egyesült Államokban. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai az elfogott román férfiakat gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették őket. A bíróság kedden elrendelte előzetes letartóztatásukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik