tomcat (tomcat, )
Belföld

Elítélték a rendőrt, aki későn küldött segítséget Tomcatéknek

24.hu
24.hu

2016. 11. 25. 10:28

A Fővárosi Törvényszék katonai tanácsa szolgálati kötelességszegés bűntettében bűnösnek találta azt a Pest megyei rendőrt, akinek mulasztása miatt tettlegességig fajult egy konfliktus a Tolvajkergetők nevű civil szerveződés és egy fiatal budakeszi illetőségű férfi között, aki előbbiek szerint ellopott egy értékes kerékpárt. A segélyhívó-ügyeletest százezer forint pénzbüntetéssel sújtották. Ha nem fizeti ki az összeget, száz napot kell fogházban töltenie – írja az mno.hu

A Tomcat néven ismert Polgár Tamáshoz köthető, akkoriban több százezres rajongótáborral rendelkező Tolvajkergetők csoport bevett módszere volt, hogy nyomkövetőkkel ellátott kerékpárt helyeztek ki közterületen, amikor pedig valaki ellopta a csalit, a nyomába eredtek, és visszatartották a rendőrség kiérkezésééig. Ilyen akcióba kezdtek tavaly áprilisban is, a bicikli 26-án éjszakára egy 26 éves budakeszi fiatalembernél, T. Andrásnál kötött ki, aki még aznap tovább is adta a sporteszközt. Tomcat és három társa felkereste az illetőt, aki – a későbbi jegyzőkönyvek, orvosi okiratok és a találkozásról közzétett videó szerint – erősen bódult állapotban, többféle szer hatása alatt volt. Mivel nem adta elő a biciklit, az önkéntes bűnüldözők rendőrt hívtak.

Az eljárásban kiderült, a vádlottak padjára ültetett segélyhívó-ügyeletes több mint 40 perc késedelemmel gondoskodott arról, hogy egyenruhás érkezzen a helyszínre, ahol az eltelt idő alatt előbb szóváltás, majd dulakodás alakult ki. T. András orr- és arccsonttörést szenvedett, és az egyik tolvajkergető is súlyosan megsérült. Ha a Tolvajkergetők által kihívott rendőrök időben értek volna ki, ez minden bizonnyal nem következett volna be – írják.

A megbüntetett rendőr tudomásul vette a büntetését, így az jogerős.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Pécs, 2015. július 9.
Szivek Norbert, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója beszédet mond a megújult pécsi Virágh-ház átadásán 2015. július 9-én. A háttérben Páva Zsolt, Pécs polgármestere (b) és Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára. Az Országgyűlés döntése értelmében több, jelenleg állami tulajdonban lévő ingatlan kerülhet vissza egyházi tulajdonba.
MTI Fotó: Sóki Tamás
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.