Belföld

Ceglédi gyerekgyilkosság – Rács mögé került az anya

Előzetes letartóztatásba helyezték harminc napra az a várandós ceglédi nőt, akit kisfia megölésével gyanúsítanak – jelentette tudósítónk a helyszínről. A legszigorúbb kényszerintézkedés elrendeléséről csütörtök délután döntöttek Budapesten. Az asszony mostanáig őrizetben volt, a nyomozók vezetőszáron, bilincsben kísérték őt a Thököly úti épületbe. Finta Eszter, a gyanúsított ügyvédje a 24.hu-nak elmondta, fellebbeztek a döntés ellen, azt szeretnék elérni, hogy az anya házi őrizetbe kerüljön.

A nőt egyébként várhatóan a Thököly rabkórházba viszik, ott ugyanis megfelelőek a körülmények egy terhes nő számára.

A tragédiáról kedden számolt be a rendőrség. A tájékoztatás szerint a reggeli órákban riasztottak mentőket egy ceglédi családi házhoz, egy kisfiúhoz. A gyerek nem mutatott életjeleket, ezért megpróbálták újraéleszteni, de már nem tudtak segíteni rajta. Az orvosszakértő megállapította: a picit valószínűleg bántalmazták. Közölték: a kisfiú 31 éves anyját gyanúsítják, akit őrizetbe vettek.

“Nagyon jó anya, ismerem, tíz éve vagyok vele”

Az apa még aznap nyilatkozott az M1-nek. Kiderült, nem volt otthon, amikor párja megölte a kisfiukat. “A feleségem sosem bántotta a gyerekeket, szerintem véletlen tragédia lehetett. Nagyon jó anya, ismerem, tíz éve vagyok vele. Valami nagyon felgyülemlett benne talán, de nem tudom, mi történt” – mondta.

A tragédia kapcsán szerkesztőségünknek nyilatkozott szerdán Bujdosó Balázs igazságügyi szakértő, aki egyebek mellett azt mondta, hogy a nő valószínűleg nem depressziós, hanem személyiségében torzult az a nő. A tettét ugyan – állítása szerint – a fia hisztije váltotta ki, de a szakértő szerint nemcsak a gyerek, hanem az élet zavarta.

Fotó: Berecz Valter
Fotó: Berecz Valter

“Több alkalommal felemelte és nagy erővel a földhöz csapta”

Az ügyészség csütörtök reggel arról tájékoztatott, hogy indítványozták a nő előzetes letartóztatását, illetve további – megrázó – részletekről is beszámolt. Eszerint a pár két kisgyermeket nevel, illetve most várják a harmadik babát. Az apa  elvesztette a munkáját, alkalmi munkákból éltek, gyakran megélhetési gondokkal küszködtek. A viták, veszekedések és a mindennapok gondjai miatt a nő sokszor ideges volt, nem volt türelme a gyerekekhez. Vasárnap a másfél éves kisfiú sírt, anyja pedig nem tudta megnyugtatni.”A gyanúsított az egyre hangosabban síró gyermeket több alkalommal felemelte és nagy erővel a földhöz csapta. A sértett a fejét ért sérülések következtében életét vesztette” – fogalmazott az ügyészség.

Tartottak attól, hogy megszökne

Az ügyészség azért kezdeményezte a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelését, mert álláspontjuk szerint tartani lehet attól – a bűncselekmény kimagasló tárgyi súlya miatt – hogy megszökne a hatóságok elől. Az ügyben tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt folyik eljárás.

Úgy tudjuk, azt még vizsgálják, hogy a nő hányszor vágta a padlóhoz a kicsit.

Fotó: Berecz Valter
Fotó: Berecz Valter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik