Belföld

Megszólalt a román orvos kómából felébredt áldozata

A nő meghalt, a férj túlélte a román orvos lövöldözését. Az utóbbi elmondta, szerinte semmi sem volt a felesége és az orvos között.

Augusztus 31-én történt a durva gyilkosság Nyíregyházán: egy román állampolgárságú orvos fejbe lőtt egy 40 éves nőt és annak a férjét. A nő a helyszínen meghalt, a férfi túlélte, de kómába esett és fél oldalára lebénult. A Velvetnek beszélt először a megpróbáltatásairól.

Azt mondta, a házuk bejárati ajtajánál állt, amikor hallotta, hogy a felesége azt kérdezi valakitől, hogy “Mit keresel itt?” A megszólított idegen egyből lőtt, nem is egyszer.

Még a kezét sem emelte fel, vaktában célzott. A nadrágjában volt a fegyver, csak félretolta az ingét, hogy meghúzza a ravaszt.

Az orvos elmenekülése után a pár hétéves ikrei próbáltak segíteni és segítséget hívni. Egy bicikliző férfi hívta végül ki a mentőket.

Eredetileg az volt a történet lényege, hogy szerelemféltés állt az egész ügy mögött, ezt több fél is megerősítette. A híresztelések szerint a gyanúsított S. Dan a sátoraljaújhelyi kórházban volt tüdőgyógyász, a nő pedig orvoslátogatóként járt oda. Az orvos ügyvédje szerint is egy kétéves kapcsolat vége miatt durvulhatott el a helyzet.

A férj szerint jól éltek a feleségével, aki sohasem lakott együtt S. Dannal. Szerinte lehet, hogy a rendelőben találkoztak, de a gyerekek se látták soha ezt a férfit.

S. Dan egy ideje e-mailben zaklatta a nőt, ezért már ügyvédnek is eljuttatták a zaklató leveleket.

A megtámadott pár gyerekei iskolába járnak már, szakember segít nekik feldolgozni a történteket. S. Dant szeptember 1-én Kolozsváron fogták el, de mivel van bűnügy, amiért felelnie kell Romániában is, elhúzódhat a kiadatása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik