Belföld

Emberölés kísérletének gyanúja miatt nyomozhat a rendőrség a Teréz körúti robbanással kapcsolatban

Több ember sérelmére elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a rendőrség a Teréz körúti robbanás után, írja a 444. Ezt a lapnak állítólag a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóirodája mondta.

Ebben csak az a furcsa, hogy eddig úgy tudni, nem volt halálos áldozata a tegnapi robbanásnak, sőt, eddig azt sem lehetett tudni, hogy gázrobbanásról, vagy szándékos robbantásról van szó.

Azt viszont igen, hogy a szemtanúk szerint a helyszín már a robbanás előtt le volt zárva, a két rendőr ezért állhatott ott. Az is szokatlan, hogy ilyen gyorsan ennyire sok rendőr jelent meg a robbanás után.

Megkeresésünket az esettel kapcsolatban már a reggeli órákban elküldtük a rendőrségnek, hivatalos tájékoztatást azóta sem kaptunk a fejleményekről. A fenti információ kapcsán ismét kerestünk az Országos Rendőr-főkapitányság sajtóosztályát, ahol annyit mondtak, a korábbi, két megjelent közleményen, felhíváson túl nem közöltek semmit, vagyis minősítést sem, ugyanakkor nem is cáfoltak. Beszéltünk Gál Kristóffal, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivő-helyettesével is, ő türelmet kér, későbbre ígért tájékoztatást.

Továbbra is úgy tudjuk, hogy mindkét rendőr életben van, nincsenek, és nem is voltak életveszélyben. Mindkét járőr állapota súlyos, a rendőrnő a fején sebesült meg, társa pedig a felsőtestén. Előbbi egyenruhás állapota súlyosabb.

Az M1-en azt mondta a megszólaló rendőrségi szakértő, hogy délutánig tart a helyszíni szemle. A Hvg azt írja, hogy állítólag szögesbomba is lehetett, ami felrobbant, mert többen szögektől sérültek meg. A rendőröket sem a robbanás, hanem a szilánkok sebezték meg. De az üres üzlethelységben, ami előtt a robbanás volt, felújítást végeztek, ezért lehet, hogy a szögek onnan származnak.

Szombat este fél 11 körül robbanást hallottak a Teréz körút-Király utca sarkán. A robbanás miatt két rendőr megsérült, és több autóban keletkezett kár. A rendőrség azonnal lezárta a környéket, minden szórakozóhelyet kiürítettek az Oktogontól a Blaha Lujza térig.

A lakókat közben elkezdték visszaengedi otthonaikba, de a környék még mindig nagyon szigorúan le van zárva, az M1 szerint még egy sziránázó rendőrautót sem engedtek át a kordonon.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik