Belföld

Folytatódott a röszkei terrorper: előkerültek a kamerafelvételek

Folytatódott a röszkei terrorper, Ahmed H. az első tárgyalási napon azt mondta, hogy nem a rendőrökre célzott a kövekkel.

Ahmed H. terrorcselekménye a vád szerint abban állt, hogy erőszakkal próbált egy állami szervet rávenni arra, hogy azt tegye, amit ő akar: a rendőröknél akarta elérni, hogy engedjék be Magyarországra a lezárt határ szerb oldalán összegyűlt tömeget, írja az Index.

Ahmed 9 hónapja előzeteseben van, most kéz-és lábbilincsben érkezett meg a tárgyalóterembe két fekete ruhás, maszkos őr kísérte.

Az egyik rendőrtanú azt mondta, Ahmed ujjaival kettőt mutatott, ez azt jelentette, hogy két órájuk van kinyitni a kaput, különben áttörnek azon. A szír vádlott ezt tagadta.

A hétfői tárgyaláson megmutatták a kamerafelvételeket. A jegyzőkönyvbe bekerültek szerint: a férfi sokszor mutogatott -néha két ujjal; megafonba beszél; rázza a rendőrkordont; a magyar oldalon egy gyerekkel a kezében jelenik meg; háromszor is “tömeggel bíró tárgyat” dob a rendőrök felé.

Ahmed azt mondja, ő nyugtatta a tömeget, és nem a rendőröket célozta, hanem egy afgán férfit, akivel összeveszett. Van olyan  felvétel, ami bizonyíték arra, hogy a férfi tényleg csitította a tömeget, még az is látszik, ahogy kiabálja,

szeretjük a magyar rendőröket.

Ahmed büntetőpere szeptemberben folytatódik a Szegedi Törvényszéken.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik