Belföld

Bepisilt a roma tanárnő, amikor rátámadt a rendőr

rendor-telefonal(4)(430x286).jpg (Array)
rendor-telefonal(4)(430x286).jpg (Array)

Vacsorát készített mezőcsáti otthonában Radicsné Dósa Erzsébet június 3-án, amikor szirénázó mentő állt meg a házuk előtt, írja a Népszabadság. Édesapjával és fiával ki is mentek a bejárat elé, megnézni mi történik. Hozzájuk érkeztek, a rendőr azt kérdezte a hölgytől,

volt-e náluk aznap Márió?

Erzsébet nem ismer egyetlen Máriót se, mondta is a rendőrnek, hozzátette még, hogy talán nem kellene békés állampolgárokat zaklatni.

Erre a rendőr azt válaszolt

ahhoz normálisan kellene élni.

Erzsébet ezt kikérte magának, mire a rendőr felugrott a teraszra “egész lényével fenyegetést árasztva, mintha verekedni készülne”.

Az 51 éves asszony úgy megijedt, hogy bepisilt. 

Erzsébet 30 éve dolgozik a helyi általános iskolában gyógypedagógusként, hátrányos helyzetű gyerekeken segít. Férje, gyerekei is tisztességesen élnek és dolgoznak. Édesapja is velük él, Dósa András 73 éves, főiskolát végzett.

Az asszony az eset után napokig nyugtatókat szedett, ma sem érti a történteket, szerinte az egész azért történt, mert romák. Ha nem azok lennének, akkor a rendőr bizonyára nem böki nekik oda, hogy „normálisan kellene élni”.

A legfőbb ügyésznek is írt levelet, a rendőrség az asszony beadványa nyomán vizsgálatot indított. Első körben az a mezőcsáti rendőrőrs-parancsnok idézte be Radicsnét tanúként, akinek beosztottjára panaszt tett, írja a lap.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik