Belföld

Rendőrök szállták meg a kiskunhalasi menekülttábort

"Egy óra előtt körülbelül tíz perccel harminc-negyven szirénázó rendőrautó hasított el abba az irányba" - mondta az egyik szemtanú.

Fokozott rendőri készültség van a kiskunhalasi menekülttáborban. A Hír TV úgy tudja, hogy az intézmény környékét lezárták, és a készenléti rendőrség több járművel érkezett a helyszínre. Az egyik szemtanú azt mondta: több mint harminc rendőri egység hajtott az állomás felé. „Egy óra előtt körülbelül tíz perccel harminc-negyven szirénázó rendőrautó hasított el abba az irányba, utána kisebb megszakításokkal az elmúlt tíz percben is láttam rendőrségi mikrobuszokat szirénával”.

A Halasinfó portál arról számolt be, hogy golyóálló mellényes, “állig felfegyverzett” rendőrök, valamint kutyás rendőrök is megjelentek. A táborban háromszáz menedékkérő skandálja, hogy “freedom”, vagyis “szabadság”. Úgy tudni, a zárt körülményeket és a lassú ügyintézést kifogásolják, petíciót adtak át a menekültügyi hatóságnak, és az egyik szószóló arra szólította fel az embereket, hogy induljanak el Budapestre.

Januárban a befogadótáborban menekültek támadtak az intézkedő rendőrökre. Ahogy arról beszámoltunk, netezés közben estek egymásnak, majd az őket szétválasztó rendőröket sorozták meg kövekkel a társaik, körülbelül 20-25 ember.  Akkor tizennégy ember került rács mögé csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt.

Kiskunhalason már tavaly augusztusban is volt incidens, 120 menekült kitöréssel fenyegetett, de végül a rendőröknek sikerült lenyugtatni őket.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik