Poszt ITT
kiskunhalasi menekültek (Array)

Migránsok fenyegetőznek a Gábor Áron utcai laktanya felgyújtásával (Színdarab egy felvonásban)

Kerner Zsolt
Medvegy Gábor
Kerner ZsoltMedvegy Gábor

2015. 08. 28. 21:09

Fiktív történet egy MTI-hír alapján. Szereplők: 120 dühös, de artikulált migráns. Helyszín: a kiskunhalasi rendőrségi gyűjtőpont.
Korábban a témában:
  • Fiktív történet egy MTI-hír alapján.
  • Szereplők: 120 dühös, de artikulált menekült; néhány nyugodt rendőr.
  • Helyszín: a kiskunhalasi rendőrségi gyűjtőpont.

A Hír: 

Budapest, 2015. augusztus 28., péntek (MTI) – Kitöréssel és gyújtogatással fenyegetőztek migránsok a kiskunhalasi rendőrségi gyűjtőponton, ügyintézésük felgyorsítását követelték, a rendőrök tárgyaltak velük, lenyugodtak a kedélyek – közölte a rendőrség pénteken este az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint kora délután a kiskunhalasi táborban 120 ott tartózkodó migráns követeléseket fogalmazott meg: elsősorban az ügyintézésük felgyorsítását kérték, hogy minél hamarabb elhagyhassák Magyarországot. Továbbá sérelmezték az élelmezésüket – annak ellenére, hogy a közlés szerint a napi szokásos adag háromszorosát kapták -, valamint a tisztálkodási lehetőségek elégtelenségét.

Azzal fenyegetőztek, ha ezeket nem teljesíti a rendőrség, akkor vagy kitörtnek a táborból és szétszélednek vagy felgyújtják a Kiskunhalason a Szegedi úton található Gábor Áron Laktanyát. A rendőrség tárgyalt velük, “rendet tett”, most békés a tábor, mindenki ott maradt.

Függöny fel. 

Belép 120 dühös, de artikulált migráns. 

Migránsok: Hé, rendőrök. Elsősorban az ügyintézésünk felgyorsítását követeljük, hogy minél hamarabb elhagyhassuk Magyarországot. Sérelmezzük továbbá az élelmezésünket, valamit a tisztálkodási lehetőségeink elégtelenségét. Amennyiben ezekben nem áll be gyors és látványos változás a rendőrség részéről, úgy kilátásba helyezzük a kitörést, valamint azt, hogy szétszéledünk és felgyújtjuk a Kiskunhalason a Szegedi úton található Gábor Áron Laktanyát.

Rendőrök: Dehát így is a napi szokásos adag háromszorosát kapjátok.

Migránsok: (…)

[MUFFLED RENDŐRI RENDTEVÉS IN THE DISTANCE]

Függöny, a háttérben még látszik a békés tábor, ahol mindenki ott maradt. Valahol megint felsír egy gyerek. 

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Mentőkhöz menekült az elkószált 14 éves kutya

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.