Belföld

Kellemetlen perceket okozhat Novák Előd a Jobbik vasárnapi kongresszusán

Vona Gábor nemrégen partvonalon kívülre tette Novák Elődöt és a Jobbik radikálisabb elemeit, így indult el pártjával a néppártosodás útján. Novák azonban úgy tűnik nem hagyja magát és indul a vasárnapi tisztújításon.  Novák a napokban töltötte fel a párt belső tárhelyére alelnöki programját, amelyben keményen bírálta a pártvezetést, külön kiemelve az elnököt, írja a nol.hu.

A Jobbik jelenlegi alelnöke olyan dolgokkal támadja Vonát, amiről tudja, hogy a párt radikálisabb elemeit könnyen a maga oldalára állíthatja. Ilyen például az is, hogy Vona egyik interjújában azt mondta, ha miniszterelnök lenne, nem zárkózna el egy holokauszt-emlékmű felavatásától.

A lap azt is írja, hogy könnyen lehet Vona nem is a radikális elemeket akarta kitenni a pártból, hanem valami más vezérelte. Ezt bizonyítja az is hogy a volt szkinhedvezér, Sneider Tamás újraindulását nem vétózta meg, és Toroczkai Lászlót is megkérte, hogy induljon a tisztújításon, miközben a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom alapítója nem is tagja a Jobbiknak.

Novák egyébként a másik két partvonalon kívülre tett Jobbikossal Szávayval és Apátival nem is volt különösebben szoros kapcsolatban, sőt utóbbiak elég hamar elfogadták Vona döntését. A lap szerint Novák még borsot törhet az elnök orra alá, mert ha többen is támogatják, akkor Vona nem teheti meg azt, hogy nem dobja be a kalapba a nevét. Abból botrány lehetne, amit nyilván Vona is szeretne elkerülni.  Novák mindenesetre jókor tette ki alelnöki programját, amiben azt sugallja, hogy a Jobbik vezetőjének politikája mára felpuhult.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik