Belföld
Budapest, 2011. október 7.
Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Kövér László, az Országgyűlés elnöke beszélget az Országház Felsőházi termében, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) Krisztusban van az igazság címmel nyolcadik alkalommal megrendezett kétnapos országos kongresszusán.
MTI Fotó: Soós Lajos

Kövér megkapta „felmondó levelét”

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2016. 05. 10. 12:26

Elment a házelnöknek a házelnök felmentéséről szóló határozati javaslat.

Kedden jelent meg a parlamenti irományok között Szabó Tímea hétfői előterjesztése.

Tisztelt Elnök Úr! Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvény 28. §-ának (4) bekezdése alapján „a házelnök felmentéséről” címmel a mellékelt országgyűlési határozati javaslatot kívánom benyújtani.

A PM társelnöke az Országgyűléssel azért mentetné fel a házelnököt, mert szerinte súlyosan visszaélt hatalmával, amikor 2016. április 26-án több orgánum (24.hu, index.hu, hvg.hu, nol.hu) tudósítóit kitiltotta a Parlamentből. A kitiltás határozatlan időre szólt, és sajnálatos módon a mai napig érvényben van – írta Szabó Tímea, aki szerint Kövér László méltatlanná vált arra, hogy Magyarország egyik közjogi méltósága legyen, ezért kéri az Országgyűlést, hogy mentse fel házelnöki tisztsége alól.

Szabó Tímea már hétfőn jelezte, hogy határozati javaslatban kezdeményezte a házelnök visszahívását, de ez csak kedden jelent meg a parlamenti irományok között. Az ellenzéki politikus addig nem hajlandó felállni a parlamenti ülések kezdetén, amíg nem engedik vissza az Országházba az onnan kitiltott újságírókat. Levelet írt minden ellenzéki párt frakcióvezetőjének és a függetleneknek, hogy csatlakozzanak bojkottjához. 

 

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Nyíregyháza, 2012. szeptember 28.
Betegeknek felírt receptek Kozma Ottó háziorvos rendelőjében Nyíregyháza-Oroson 2012. szeptember 28-án.
MTI Fotó: Balázs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.