Belföld

Gyermeke a szobában volt, míg gyilkolt a nyíregyházi férfi – Örökre rács mögött lesz

A féltékeny férfi egy tál letört darabjával, majd késsel szúrta meg feleségét. A gyerek lejött a szobájából, ekkor látta vérző anyját és apját késsel a kezében.
Életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte a Debreceni Ítélőtábla azt a férfit, aki 2012 őszén megölte gyermeke anyját Nyíregyházán. A bíróság ezzel helybenhagyta az első fokon eljáró Nyíregyházi Törvényszék döntését, és emberölés bűntettében, illetve kiskorú veszélyeztetésében találta bűnösnek a vádlottat, aki legkorábban 25 év után bocsátható feltételesen szabadlábra. Az ítélet ellen a férfi és védője enyhítésért és eltérő jogi minősítés – erős felindulásban elkövetett emberölés –  megállapítás érdekében fellebbezett.

A pár 1998-ban házasodott össze, 2003-ban megszületett meg közös gyermekük. Egy ideig külföldön éltek és dolgoztak, 2004-ben költöztek haza majd vállalkozásba kezdtek Nyíregyházán. A férfi gyakran szerencsejátékozott, emiatt egyre többször veszekedtek. Üzletük válságba került 2010-ben, ezért a családfő a következő évben ismét Írországba ment, hogy pénzt keressen. Felesége  itthon maradt.

A férfi ott ismét rákapott a szerencsejátékra, ezalatt több milliós adósságot halmozott fel, és ezt be is vallotta. A nő emiatt emiatt elhidegült tőle és viszonyt kezdett valakivel.  Húsvétkor az asszony megmondta neki, hogy válni akar. A férfi legközelebb szeptemberben jött haza, ebben az időszakban gyakran vitatkoztak. Egyre biztosabb volt benne, hogy felesége megcsalja, így nem is utazott vissza időben. A gyilkosság napján a nő felhívta a barátnőjét és azt mondta neki, hogy fél hazamenni, ennek ellenére mégis megtette.

Este 9 óra körül értek haza, fél 10 lehetett, amikor az apa azt mondta gyermekének, hogy menjen be a szobájába és ne jöjjön ki akkor sem, ha kiabálást hall. Ezután kérdőre vonta az asszonyt és nem engedte meg neki, hogy felhívja az édesanyját. A kanapéra nyomta feleségét, aki továbbra is azt mondta, el akar válni tőle. A férfi ezután ököllel esett neki, felkapott egy kerámiatálat és azzal ütötte a fejét. Az edény összetört, a férfi az egyik darabjával szúrta meg feleségét. A szomszédok hallották az asszony segélykiáltását, bekiabáltak az ablakon, és tojással dobták meg azt. A férj egy rövid időre leállt, bezárta az ablakot, ám ezután ismét nekirontott párjának, most azonban késsel.

A gyerek időközben elhagyta a szobáját, és meglátta vérző anyját illetve apját a késsel. Sikítani kezdett, egy szomszéd rohant oda és folyamatosan nyomta a csengőt. A gyerek kinyitotta az ajtót, de ezt észrevette apja. Kilökte őt az ajtón, majd folytatta felesége bántalmazását. Nem sokkal később megérkeztek a rendőrök, de a férj nem nyitott ajtót, újabb sérüléseket okozott feleségének. Csak akkor állt le, amikor látta, hogy az egyenruhások átmásznak a szomszédos erkélyről hozzájuk. Az asszonyt azonban már nem tudták megmenteni,a nyakát ért szúrt seb olyan súlyos volt, hogy néhány perc alatt elvérzett. Akkor sem tudták volna megmenteni, ha gyorsan orvosi segítséget kap.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik