Belföld

Gyermeke a szobában volt, míg brutálisan megölte párját a nyíregyházi férfi – Életfogytiglant kapott

Apja rászólt gyermekére, hogy maradjon bent, de ő lement szüleihez. Ekkor látta vérző anyját és apját a késsel.

Emberölés bűntettében és kiskorú veszélyeztetésének bűntettében mondta ki bűnösnek szerdán bíróság azt a férfit, aki még 2012 őszén brutálisan megölte párját úgy, hogy gyermekük a szomszéd szobában volt. Az apa életfogytiglani fegyházbüntetést kapott, az ítélet szerint legkorábban 25 év múlva szabadulhat feltételesen.

Szerencsejátékozott, a nő válni akart

A pár 1998-ban házasodott össze, 2003-ban pedig megszületett gyermekük. Egy ideig külföldön éltek és dolgoztak, 2004-ben költöztek haza, és vállalkozásba kezdtek Nyíregyházán. A férfi gyakran szerencsejátékozott, emiatt egyre többet veszekedett. Üzletük 2010-ben válságba került, ezért a férfi a következő évben ismét Írországba ment, hogy pénzt keressen, felesége pedig itthon maradt. A férfi ott ismét rákapott a szerencsejátékra, és több milliós adósságot halmozott fel, és ezt be is vallotta. Az asszony emiatt elhidegült tőle, és talált valakit.

Húsvétkor közölte férjével, hogy el akar válni, a férfi legközelebb szeptemberben jött haza Magyarországra. Ezalatt gyakran veszekedtek. Egyre biztosabb volt benne, hogy felesége megcsalja, így nem is utazott vissza időben. A gyilkosság napján a nő felhívta a barátnőjét és azt mondta neki, hogy fél hazamenni, ennek ellenére mégis megtette.

Azt mondta, bármit is hall, ne jöjjön ki

Este 9 óra körül értek haza, fél 10 lehetett, amikor az apa azt mondta gyermekének, hogy menjen be a szobájába és ne jöjjön ki akkor sem, ha kiabálást hall. Ezután kérdőre vonta az asszonyt és nem engedte meg neki, hogy felhívja az édesanyját. A kanapéra nyomta feleségét, aki továbbra is azt mondta, el akar válni tőle.

A férfi ezután ököllel esett neki, majd felkapott egy kerámiatálat és azzal ütötte a fejét. Az edény összetört, a férfi az egyik darabjával szúrta meg feleségét. A szomszédok hallották az asszony segélykiáltását, bekiabáltak az ablakon, és tojással dobták meg azt. A férj egy rövid időre leállt, bezárta az ablakot, ám ezután ismét nekirontott párjának, ezúttal késsel.

A gyerek meglátta őket

A gyerek időközben elhagyta a szobáját, és meglátta vérző anyját illetve apját a késsel. Sikítani kezdett, egy szomszéd rohant oda és folyamatosan nyomta a csengőt. A gyerek kinyitotta az ajtót, de ezt észrevette apja. Kilökte őt az ajtón, majd folytatta felesége bántalmazását. Nem sokkal később megérkeztek a rendőrök, de a férj nem nyitott ajtót, újabb sérüléseket okozott feleségének. Csak akkor állt le, amikor látta, hogy az egyenruhások átmásznak a szomszédos erkélyről hozzájuk. Az asszonyt azonban már nem tudták megmenteni,a nyakát ért szúrt seb olyan súlyos volt, hogy néhány perc alatt elvérzett.

„A törvényszék a büntetés kiszabásakor súlyosító körülményként értékelte a családon belüli erőszak, ezen belül is közeli hozzátartozók sérelmére elkövetett élet és testi épség elleni bűncselekmények rendkívüli elszaporodottságát. Nyomatékosító súlyosító körülményként értékelte, hogy a vádlott által elkövetett bűncselekmény gyermeke egész életére kiható nyomokat hagyott. Enyhítő körülményként értékelte – kisebb súllyal – a vádlott büntetlen előéletét, beismerő vallomását, megbánó magatartását, és az időmúlást” – olvasható a Nyíregyházi Törvényszék csütörtöki tájékoztatásában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik