Belföld

Nincs egyezség a kormány és a pedagógusok között

24.hu
24.hu

hírgyáros. 2016. 04. 11. 18:22

Az április 20-ra bejelentett országos pedagógussztrájk még elégséges szolgáltatásairól tárgyaltak.

Sipos Imre köznevelési helyettes államtitkár újságírók előtt azt mondta: az álláspontok annyiban közeledtek, hogy a még elégséges szolgáltatások körébe a személy- és vagyonvédelem, a gyermekek felügyelete, étkeztetése tartozhat.   Kitért a kormány felvetésére is, miszerint egy esetleges sztrájk alatt minden intézményben szükség van a még elégséges szolgáltatások biztosítására.

Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke elmondta: azt javasolják, egy adott intézményben a sztrájkban résztvevők felmérése és a tanulók számának meghatározása után szülessen döntés, hogy biztosítják-e a tanulók számára az elégséges szolgáltatást. Azt szeretnék, ha ezt helyben a polgármester, illetve a tankerületi központ vezetője a sztrájk szervezőjével egyeztetné. Nagyon fontos kérdés, hogy ez ne jelentsen az átlagosnál nagyobb megterhelést a tanulóknak, illetve a szülőknek.

A pedagógusok sztrájkbizottsága javaslatára a kormány kedden délelőtt 10 óráig válaszol – jelezte Sipos Imre. Galló Istvánné szólt még arról is, hogy a sztrájkbizottság négypontos követelését illetően nincs előrelépés, nem vált okafogyottá az április 20-ra hirdetett sztrájk.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Male doctor working on desk with laptop computer and paperwork on his desk. Medical concept by doctor on computer in office with stethoscope over hospital background.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.