Belföld

Macskából kiszedett lőszerrel támadt a szomszédra

A győri bíróság hat és fél évre ítélte a 64 éves lövöldözőt.

Hat és fél év börtönbüntetésre ítélt a Győri Ítélőtábla egy 64 éves férfit emberölés kísérlete miatt.

A vádlott 16 macskát tartott, amelyek rendszeresen a szomszéd udvarára piszkítottak. A szomszéd emiatt úgy gondolt elégtételt venni, hogy légpuskával meglőtte az egyik macskát. Ezért pénzbüntetést is kapott, állatkínzás miatt.

A vádlottnak viszont volt egy nagy kaliberű Remington vadászpuskája, amihez vett három sörétes lőszert is, melyeket átalakított. Az egyikbe a macskájából kivett két sörétet helyezte. A szakértők szerint a preparált lövedékek száz méteren belül alkalmasak voltak az emberi élet kioltására.

A sértett hazaérkezve vette észre, hogy szomszédja leselkedik utána. Amikor ezt szóvá tette, a vádlott kihajolt háza ablakán, és vaktölténnyel rálőtt a szomszédra, aki ijedtében a ház előtt álló autó mögé bújt. A szomszéd a második vaktölténnyel is felé lőtt, ekkor a sértett menekülni kezdett, harmadjára pedig az éles, sörétes lőszert lőtték ki rá, ami el is találta a feje tetején, erősen vérző, nyolc napon túl gyógyuló sérülést okozva.

Első fokon a Tatabányai Törvényszék nyolc év börtönbüntetésre ítélte a vádlottat, emberölés kísérlete és lőfegyverrel, valamint lőszerrel visszaélés bűntette miatt. Fellebbezést követően a Győri Ítélőtábla mérsékelte a büntetést, mert a vádlott korlátozottan beszámítható, és egészségügyi állapota jelentősen megromlott.

A lövöldöző férfi 2018 decemberében bocsátható feltételes szabadságra. (Népszabadság)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik