Belföld

640 millióért szerzett be új autókat a kormány

A kormánytagok fele már szolgálati kisbusszal fuvaroztatja magát, elhagyva a legtöbb államtitkár által használt, majdnem feleannyiba kerülő középkategóriás Skoda Superbet, írja a Népszabadság.

Az állami autóflottát kezelő Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) az elmúlt két évben tíz kisbuszt szerzett be 161,5 millió forintért.

Az orbáni kisbuszt egyébként KEF, hanem a TEK biztosítja. Elsőként Semjén váltott, de tavaly októberi kinevezése óta Rogán is ilyet használ, valamint Balog emberminiszter, Szijjártó a külügy éléről és Seszták a fejlesztési tárcától.

A nemzetgazdasági, a földművelésügyi és a Miniszterelnökséget vezető miniszter megmaradt a Skodánál, de Lázár két éven belül – nem szokványos módon – lecserélte autóját.

A KEF arról tájékoztatta a lapot, hogy 2014-ben és 2015-ben is lefolytatott egy-egy közbeszerzést.

Mindkettőt az állami szolgálati autók fő beszállítója, a Porsche Hungaria Kft. nyerte, két év alatt 72 autót vásároltak 640 millió forintért.

Egyébként a VW Multivanok ára járművenként 15-16 millió forint volt, az új Skoda Superbek ára 8 és 9,7 millió forint között mozgott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik