mobilparkolás (Array)
Belföld

A mobil parkolás csak egy kényelmi szolgáltatás? – Nem jutott el Tarlós szava a parkolóőrökig

24.hu
24.hu

hírgyáros. 2016. 03. 08. 09:44

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, Tarlós István – miután óriási felháborodást keltett a türelmi idő eltörlése – elismerte: meg kell változtatni a parkolási rendeletet. Az Index autós olvasói azonban olyan esetekről számoltak be, amelyek tanúsága szerint a főpolgármester utasítása, miszerint a parkolóőröknek továbbra is figyelembe kell venniük a türelmi időt, nem jutott el az illetékesekig.

Egyik olvasójukat mindössze három perccel azután büntették meg, hogy kocsijától elsétált az automatáig.  Az őr a beszámoló szerint 16:21-kor rakta rá a csomagot az autóraé, 16:24-kor jött a visszaigazoló SMS, hogy elindult a  szerencsétlenül járt autós parkolása. Mivel az őr által otthagyott csomagban lévő cetlin még ott volt az 5 perces türelmi időről szóló tájékoztatás, az autós beszkennelte a pótdíjas papírt, elküldte az SMS-azonosítót az ügyfélszolgálatnak, választ azonban semmilyen formában sem kapott.

Egy Edina nevű olavsó szintén az SMS-parkolással járta meg: egy távolabbi automatánál olvasta le a telefonszámot, míg ezt megtette, megbüntették. Pakolása az igazoló SMS szerint 18:01-kor indult, büntetését 18:02-kor regisztrálták. Panaszával sz ügyfélszolgálathoz fordult, onnan pedig azt a választ kapta, hogy e-mailben kell elküldenie minden adatát és felülvizsgálják kérelmét.

Dániel a 2. kerületi Keleti Károly utcában járt pórul. Nem volt nála készpénz, így a mobilparkolással igyekezett törvénytisztelő állampolgárként viselkedni.

Küldtem egy SMS-t, mire nem jött válasz, csak 5 perc múlva, hogy a parkolás nem jött létre. Kirohantam, a parkolós ember közben már megbüntetett. Odamentem, hogy megkérdezzem, miért nem megy a mobilparkolás? Közölte hogy tudnak róla, de ez nem az ő problémájuk, mert a “Mobil parkolás csak egy kényelmi szolgáltatás”

–   mesélte el történetét a portálnak Dániel, aki a hibát bejelentette a szolgáltatónak, amely e-mailben közölte: tudnak a hibáról, az azonban nem az ő rendszerükben van. A parkolási társaság regisztrációs központ szerverei nem működtek megfelelően és ezért nem fogadják a parkolási SMS-t.

További tanulságos esetekért olvassa el az Index cikkét.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

LONDON, ENGLAND - MARCH 22:  A member of the public is treated by emergency services near Westminster Bridge and the Houses of Parliament on March 22, 2017 in London, England. A police officer has been stabbed near to the British Parliament and the alleged assailant shot by armed police. Scotland Yard report they have been called to an incident on Westminster Bridge where several people have been injured by a car.  (Photo by Carl Court/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.