Belföld

NVI-balhé: Tóbiás összehívatta a nemzetbiztonsági bizottságot Kubatov miatt

24.hu
24.hu

hírgyáros. 2016. 03. 04. 12:28

Az MSZP elnök-frakcióvezetője felkérte az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának elnökét, hogy haladéktalanul hívja össze a testület ülését és a szolgálatok vezetőinek részvételével tisztázzák a Fidesz érintettségét a múlt hét kedden a Nemzeti Választási Irodánál (NVI) történtek ügyében.

Tóbiás József pénteki budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: arra kérte Molnár Zsolt (MSZP) bizottsági elnököt, vizsgálják meg, hogy Kubatov Gábor Fidesz-alelnök kapcsolati hálója érintette-e az NVI-nél történt bűncselekményben. A Fidesz kapcsolatba hozható-e az Erdősi Lászlóné által beadott a népszavazási kérdéssel, illetve az NVI-nél történtekkel? – sorolta azt, milyen kérdésre várnak választ a nemzetbiztonsági bizottságtól.

Az ellenzéki pártelnök arra is javaslatot tett, hogy parlamenti vizsgálóbizottság nézze meg a Magyar Nemzeti Bank elmúlt évekbeli költéseit. Tóbiás József szerint a miniszterelnöknek és a nemzetgazdasági miniszter rendelkezhet arról, hogy a jegybanki alapítványoknak adott 250 milliárd forint a központi költségvetésbe kerüljön, majd onnan sürgős segítségként az oktatásra és az egészségügyre fordítsák.

Kommentek

És most hallgassa meg a Fideszről, a népszavazásról és a menekültekről szóló „hírünket”
Balatonfenyves, 2016. március 4.
A Balaton magas vízállása és a viharos szél miatt kicsapódó hullámok a balatonfenyvesi szabadstrandon 2016. március 4-én.
MTI Fotó: Varga GyörgyKiöntött a Balaton