Közélet

Megszólalt Kubatov az NVI-botrány kapcsán

Méltatlannak tartja, és parlamenti képviselőként támogat minden olyan törvénymódosítást, amellyel elkerülhetők az ahhoz hasonló helyzetek.

Az MTI csütörtökön a müncheni repülőtéren érte utol Kubatov Gábor Fidesz-alelnököt telefonon, amikor éppen az Egyesült Államokból tért vissza. Arra a kérdésre, hogy hallotta-e, mi történt múlt hét kedden a Nemzeti Választási Iroda (NVI) épületénél, azt válaszolta, hogy az Egyesült Államokban tartózkodva értesült a történtekről.

A videofelvételek alapján méltatlannak ítélem meg, ami ott lezajlott. Bízom benne, hogy az érintett szervek módosítják az ide vonatkozó jogszabályokat

– fogalmazott

Parlamenti képviselőként minden olyan törvénymódosítást támogatni fogok, ami ahhoz szükséges, hogy az ehhez hasonló helyzetek elkerülhetőek legyenek a jövőben

– tette hozzá.

Kubatov Gábort több mint egy hete, a választási irodánál történt balhé óta üldözi az egész magyar sajtó, de őt nem lehetett elérni. Azért vált ennyire fontossá a személye, mert állítólag a Nyakó Istvánt feltartó kopaszok a Fradi Securityhez köthetőek, az Erdősi Lászlónét kísérő férfi pedig Kubatov titkárának volt osztálytársa.

(Kiemelt képünk forrása: MTI/Mohai Balázs)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik