Belföld

Életveszélyes megállókra panaszkodnak a fonódó villamos utasai

Az Index olvasói visszajelzések alapján szedte össze, hogyan is áll a nemrégiben átadott fonódó villamoshálózat szénája. Idő és pénz hiányában kimaradt két Bécsi úti megálló átépítése a projektből, az egyiknél életveszélyre panaszkodnak az utasok. Az egyik megszólaló szerint a Selmeci utcai megálló mindössze 1,5 méter széles peronja veszélyes, gyermekkel, babakocsival használni sem meri.

A járdaszigeten egy ember kényelmesen elfér, de ha többen szállnak le, vagy babakocsival, gyerekekkel közlekedik valaki, akkor adódhatnak problémák, ráadásul a járdasziget szegélykövei máris erős morzsolódásnak indultak, nagyobb járművek számára szűk az úttest. A Margit kórház átépítetlen megállója szintén problémaforrás lehet, ott idős utasok is használják a villamosokat.

A BKK szerint a Selmeci utcánál lévő peronszigetet azért nem emelték meg és szélesítették ki, mert akkor az utat is át kellett volna építeni a parkolósáv megszüntetésével, és erre se idő, se pénz nem volt. A Margit-kórháznál ugyanez történt.

A fonódó villamos – emellett, hogy a fejlesztés fontosságát senki sem vitatja – sajnos számos okot adott a kritikákra, erről bővebben itt olvashat.

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik