Belföld

Gyilkosság Tatán – Autózott feleségével, majd megfojtotta és elásta

Az asszonyt november közepén ölte meg párja, de a holttestre csak december végén találtak rá. A rendőrök eltűntként keresték.

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a férfit, aki a gyanú szerint megölte feleségét, majd egy tatai szántóföldön elásta a holttestét. A döntés nem jogerős, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.

Eddig annyit lehetett tudni, hogy a holttestre egy férfi talált rá Mocsa közelében még december 30-án. Az áldozatot másnap azonosították, kiderült, a nőt a győri Rendőrkapitányság kereste eltűntként. A nyomozók feltérképezték az utolsó napjait, életvitelét, így jutottak el szerdán egy 45 éves férfihoz, akit kihallgatása után őrizetbe vettek. Erről a rendőrség péntek délelőtt számolt be.

A gyanúsított az asszony férje. A tatabányai Törvényszék délutáni tájékoztatásából kiderül: a gyilkosság a gyanú szerint még november 14-én történt. A férfi autózott feleségével, majd megfojtotta, holttestét pedig a mocsai elágazástól csaknem másfél kilométerre lévő szántóföldön ásta el.

Az áldozat eltűnését a férfi jelentette és igyekezett félrevezetni a hatóságokat illetve családtagjait is.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik