Belföld

Ákos beszólt a U2-nak

akos(210x140)(1).jpg (ákos)
akos(210x140)(1).jpg (ákos)
A Kossuth-díjas énekes az együttest szereti, de szánalmasnak nevezi a szájbarágós propagandáját.

Mára világossá vált, hogy az idegen kultúrájú, a kereszténységgel kifejezetten ellenséges világból érkező embertömeg beözönlése rendkívüli veszélyeket rejt – mondja a Heti Válasznak Kovács Ákos. Az énekes-dalszerző az interjúban elárulja, hogy a merényletek előtt egy héttel ott volt a U2 londoni koncertjén.

Refugees welcome

Ez állt a nagyméretű kivetítőn, Bono pedig teátrálisan megkérdezte a húszezer nézőt: milyen Európában szeretnétek élni, nyitott szívűben vagy elzárkózóban? – idézi fel Ákos, aki szereti a U2-t, jók a dalaik, komoly volt a koncert is, eszméletlen látvánnyal,

de ez a szájbarágós propaganda szánalmasan hatott.

Ezt mondja és beszél a színpadon való politizálásról, a feministák heves gyűlöletéről, a „tolerancia” zászlaja alatt zajló gyűlölködésről és kirekesztésről, egy agyondíjazott budapesti előadásról, amelyben Ophelia összepisili magát, a Forbes címlapjáról, magányról és konzervativizmusról.

Az interjúban szó esik arról is, hogy a fordításban jeleskedő, tehetségtől duzzadó irodalmárok miért nem írnak inkább új darabot, illetve hogy míg a XV. században a bibliai történetek jelentették a műveltséget, nekünk maradt a paradicsomkonzerv. A Heti Válasz nem felejti el, hogy az énekes-dalszerző a nagy érdeklődésre való tekintettel december 16-án és 17-én is koncertet ad a Papp László Budapest Sportarénában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik