Belföld

Kitüntetést kapott a békési kézigránátos robbantót megfékező rendőr

24.hu
24.hu

2015. 11. 27. 12:25

Pintér Sándor belügyminisztertől miniszteri elismerést, az országos rendőrfőkapitánytól pedig jutalmat kapott pénteken Végegyháza körzeti megbízottja, aki Mezőhegyesen egy asszonyt és a rá kézigránáttal támadó férjét eltaszította a robbanástól. Jegyinák Jánosnak a helyszínen tanúsított hősies, az emberi élet megmentésére irányuló példamutató tevékenysége elismeréseként Szent György Érdemjelet adtak,   Papp Károly pedig példaként állította a rendőrség teljes személyi állománya elé.

Ahogy arról beszámoltunk, egy nő tett bejelentést a rendőrségre csütörtök délelőtt, hogy lakóhelyükön, egy mezőhegyesi idősek házában férje  – akivel együtt üzemeltetik az intézményt – megfenyegette. A helyszínre érkező körzeti megbízott az utcáról az épületbe kísérte az asszonyt, hogy meghallgassa. Ám az egyik szoba előterében utolérte őket a férfi, aki előkapott egy kézigránátot és eldobta azt. A szerkezet felrobbant. Az egyenruhás még azelőtt igyekezett ellökni a „gránát útjából” az asszonyt és férjét, hogy az működésbe lépett. A 61 éves támadót végül földre vitte és megbilincselte. A nő az elsődleges orvosi vélemény szerint súlyos – jelenleg pontosabban meg nem határozható mértékű – sérüléseket szenvedett, de komolyabb baja is eshetett volna, ha a körzeti megbízott nem cselekszik időben.

A rendőrség az eset kapcsán csütörtökön közölte, megkezdték a történtek körülményeinek vizsgálatát. Pénteken az ügyészség már arról számolt be, hogy a nyomozás adatai szerint a férfi meg akarta ölni feleségét, de amit tett, az közvetlenül fenyegette az intézkedő rendőr életét is. Több ember – részben hivatalos személy sérelmére – elkövetett emberölés bűntettének kísérlete, robbanóanyaggal visszaélés bűntette és felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indult eljárás ellene. Jelenleg őrizetben van és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

 

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.