Belföld

Újpesti teret neveztek el a 21 évesen elhunyt rendőrről

police.hu
police.hu

Közterületet neveztek el a 21 évesen elhunyt rendőrről, Mátyás Balázs Tamás törzsőrmesterről, aki szolgálatteljesítés közben, közúti közlekedési baleset következtében halt meg, írja a police.hu. 

A járőr mindössze 21 éves volt, amikor egy riasztáshoz igyekezve 2018. február 15-én éjjel a Fóti út és a Leiningen Károly utca kereszteződésében egy közúti közlekedési balesetben életét vesztette.

A fiatal rendőr vétlen volt.

Halálát követően Mátyás Balázs Tamást Pintér Sándor belügyminisztere posztumusz rendőr törzsőrmesterré léptette elő, és a „Szolgálat halottjává” nyilvánította.

Mátyás Balázs Tamás szülei fiuk emlékének méltó megőrzéséért indítványt nyújtottak be az önkormányzatnak, amelyet előbb a IV. kerületi képviselőtestületi ülésen, majd a Fővárosi Közgyűlés ülésén is megszavaztak. Az egyhangú döntés alapján Újpesten, az Iglói út és a Fóti út kereszteződés melletti közterület mostantól a „Mátyás Balázs Tamás tér” nevet viseli.

A tér ünnepélyes átadásával egybekötött megemlékezést rendőrnapon, szerdán 11 órakor tartották, ahol beszédet mondott a fiatalon elhunyt rendőr édesapja, valamint Terdik Tamás r. vezérőrnagy, Budapest rendőrfőkapitánya és Trippon Norbert, Újpest alpolgármestere.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik