Belföld

Pizzára költötte a rabolt pénzt a tatabányai lépcsőházi gyilkos

Az idős asszonynak ezer forintért kellett meghalnia, a 85. születésnapján. Támadója azt sem tudta, melyik városban ölt. Szörnyű részletek.

Beismerő vallomást tett az a román fiatal, aki tavaly megölt egy 85 éves asszonyt Tatabányán. Azt mondta a rendőröknek, nem igazán tudta, hol van, de nem is érdekelte, csupán az, hogy pénzt szerezzen, akár erőszak árán is. A Komáromi úti lakótelepen több társasházban járt, lakásokba próbált besurranni.

„Kell ötven forint!”

Végül az egyik lépcsőházban találkozott későbbi áldozatával, és megállította őt. „Kell ötven forint!” – mindössze ennyit tudott magyarul. Az asszony megijedt, és ezer forintot adott neki.

A fiatal – elmondása szerint – már elégedetten sarkon fordult volna, amikor a nő segítségért kiáltott. Bár egy szót sem értett belőle, el akarta hallgattatni, ezért késével többször megszúrta. Ezután kimenekült a lépcsőházból, és futás közben a ház mögötti fáknál eldobta a kést. Az áldozatra az egyik lakó talált rá, hívta a mentőket, de már nem lehetett rajta segíteni.

Azt sem tudta, melyik városban ölt

„A nyomozás során különböző verziókat állítottunk fel arról, ki lehet a tettes. Az áldozat kapcsolatrendszerének feltérképezése után a rokonait és az ismerőseit kizártuk. Utánanéztünk annak is, kik követtek már el hasonló bűncselekményt, de ez sem vezetett eredményre. Végül augusztusban olyan információt kaptunk, hogy egy román férfi lehet az elkövető” –  mondta Nyerky Péter őrnagy, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának kiemelt főnyomozója a Zsaru magazinnak.

A 20 éves gyanúsítottról kiderült, 2014. december 20-ától április 30-áig kisebb vagyon elleni bűncselekmények miatt szabadságvesztés büntetését töltötte Magyarországon, majd májusban hazament Romániába. A rendőrök megtudták, hogy október 9-én Magyarországra jön. Battonyánál a határon vártak rá, és el is kapták. Tolmács segítségével hallgatták ki, a fiú elmondta, azt sem tudta, melyik városban követte el a bűncselekményt. Tolmács közreműködésével megtartott gyanúsítotti kihallgatásán beismerő vallomást tett. Azt sem tudta, melyik városban követte el a bűncselekményt. A buszpályaudvart ismerte fel, és lerajzolta a rendőröknek a kés pengéjét is, amit használt.

Pizzát vett a pénzből

Elmondta azt is, a rabolt pénzből pizzát vett a Keleti pályaudvaron.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik