Belföld

Felborult a menekültekkel teli teherautó a sztrádán – Másfél év a csempésznek

Minősített embercsempészés bűntette miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állított az ügyészség egy 30 éves romániai férfit, aki augusztus végén legalább negyven szír menekültet akart egy teherautóval Budapestre, majd Nyugat-Európába csempészni, de a jármű felborult az M5-ös autópályán. A bíró a vádlottat egy év hat hónap  végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte és három évre kiutasította az országból. A napokban született ítélet nem jogerős, az ügyész ugyanis súlyosításért, míg a férfi és védője enyhítésért fellebbezett.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség hétfői tájékoztatása szerint az embercsempészt egy ismeretlen férfi megbízásából utazott Szegedre. Augusztus 27-én, az éjjeli órákban vette fel a szír csoportot a város határában. A megbízó 200 eurót ígért a fuvarért a sofőrnek, ebből 50-et előre megkapott és el is költött.

Az M5-ösön Budapest felé indultak egy kisteherautóval, ám a jármű a sztráda Bács-Kiskun megyei szakaszán felborult. Ő és a menekültek is próbálták elhagyni a helyszínt.  A rendőrök az embercsempészt Kunszálláson fogták el, míg hét sérült szírt a kórházban találtak meg. A többiek elmenekültek.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik